Gamma en Schoenen Heleu winnaars Instap(h)-prijs 2012

De IN-STAP(H)-prijs kon dit jaar opnieuw op twee manieren worden uitgereikt:

Enerzijds werd er een schrijven gericht aan alle handelszaken uit de categorie elektro, radio, TV, computers, doe-het-zelf, speelgoed, cd/dvd/videoverhuring en anderzijds kon iedere handelszaak mits aanpassing van de inrichting en uitrusting zijn kandidatuur indienen.

Er kwamen in totaal 10 kandidaturen binnen. Alle kandidaten werden door een delegatie van de STAPH (Stedelijk Adviesraad voor Personen met een Handicap) bezocht.

De IN-STAP(H)-prijs is een bekroning voor handelaars of vrije beroepen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om hun handelspand met dienst- en/of winkelfunctie toegankelijk te maken voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke handicap. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het stadsbestuur op voorstel van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (STAPH).

De STAPH-leden stonden opnieuw versteld van het beperkte aantal handelszaken die toegankelijk zijn voor personen met een handicap en wel voornamelijk voor rolstoelgebruikers. De voornaamste opmerkingen waren de aanwezigheid van te hoge drempels, smalle ingangsdeuren en te nauwe doorgangen.

Uit de bezochte winkelpanden werden volgende kandidaten als winnaars verkozen :

GAMMA, Kapellestraat 105 te 9800 Deinze – doe-het-zelf
Schoenen Heleu, Kortrijkstraat 26 te 9800 Deinze – schoenhandel

De IN-STAP(H)-prijs ter waarde van 500 euro zal samen met een trofee en een oorkonde plechtig overhandigd worden door een delegatie van het Stadsbestuur en de STAPH
op vrijdag 5 oktober : om 17u bij Schoenen Heleu en om 18u bij GAMMA.

De STAPH hoopt dat door deze prijsuitreiking ook andere zaakvoerders gemotiveerd worden om bij verbouwingen aandacht te besteden aan de toegankelijkheid voor personen met een handicap.

Ook volgend jaar wordt deze prijs opnieuw uitgereikt aan nieuwe kandidaat-deelnemers.

Bent u geïnteresseerd en wenst u hierover meer inlichtingen, neem gerust contact op met de dienst Sociale Zaken van het stadhuis op het nummer 09/381.95.04/05 of per e-mail: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...