Burgemeester Zulte leidt in Machelen groep uit Friesland rond

Machelen wordt op 16 oktober bezocht door een groep uit Friesland. Zij doorkruisen het Meetjesland Leie Scheldegebied. Het gaat om een tiental verantwoordelijken van de provincie en de toeristische sector, naast producenten van streekproducten. Zij willen er leren hoe men het Leiedorp – in het spoor van Raveel – verder op de toeristische kaart wil zetten.

Eén en ander past binnen een samenwerkingsproject (LEADER) tussen het Meetjesland Leie Schelde gebied en Noord-Oostfriesland. Beide streken willen van elkaar leren hoe men recreanten en toeristen via arrangementen een intense beleving kan aanbieden. Streekproducten vormen het uitgangspunt. De intergemeentelijke vereniging Platform Omgeving Leie Schelde (POLS) is betrokken bij het project.

Burgemeester Henk Heyerick, geboren en getogen in Machelen, zal de groep zelf rondleiden langs een deel van de Roger Raveelroute. Maar hij zal ook een Machelen tonen dat ruimer is dan Raveel zelf en hoe het gemeentebestuur daar heeft op ingespeeld. Zo zijn er ondermeer de pittoreske Leiearm, de horecazaken, de mobilhomeparking, de artistieke landmarks in het dorp, de historische gebouwen, galerie Huis De Leeuw en de geklasseerde begraafplaats Wereldoorlog I waarover heel wat kan worden verteld.

De Friese bezoekers zullen bovendien ongetwijfeld aangenaam verrast worden door de tentoonstelling van werk van de Friese kunstenares Krin Rinsema, in zowel de chocolaterie ‘Het verschrikkelijke mooie leven’ als Huis de Leeuw.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...