(H)eerlijk Fair Trade ontbijt met bubbels in Deinze ten voordele van Memisa

De Gezinsbond van Petegem en Oxfamwereldwinkel Deinze organiseren op zondag 28 oktober 2012 hun negende Fair Trade Ontbijt, ditmaal ten voordele van de Derde Wereldwerking van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze. Die gebeurt via de ngo Memisa, een organisatie gespecialiseerd in medische ontwikkelingssamenwerking. Geïnteresseerden kunnen de wintertijd dus inzetten met een ontbijt met een glas prosecco.

Met de opbrengst van het ontbijt zal men de extreme moedersterfte proberen te verminderen in het ziekenhuis Kasongo-Lunda in Congo. Dit gebeurt door het uitrusten van de kraamafdelingen, beter opleiden van vroedvrouwen en het verzorgen van prenatale vorming. Hiermee wordt gewerkt aan de vijfde millenniumdoelstelling m.n. verminderen van de moedersterfte. De bekende fotografe Lieve Blancquaert steunt volop Memisa in haar strijd tegen moedersterfte. Meer info over Memisa: www.memisa.be.
Men kan op hetzelfde ogenblik komen snuisteren in Vers Geperst, het grote Davidsfonds Boekenpakket in zaal Antarctiklas naast de ontbijtzaal Magritte. (www.deinze.davidsfonds.be)

Plaats van afspraak: Leiepoort Campus Sint-Hendrik – Guido Gezellelaan 105 – tussen 8u en 10 u
Prijzen: 7 euro voor gewoon ontbijt, 11 euro voor ontbijt met bubbels, 4 euro voor kinderen tussen 6-12 jaar
Kaarten zijn te krijgen bij de Gezinsbond van Petegem (Kouterlosstraat 69 – www.gezinsbondpetegem.be) en in de Oxfamwereldwinkel van Deinze (Ghesquièrestraat 31 – http://www.oww.be/Deinze)

[mapsmarker marker=”4″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...