Jits Van Belle regisseert ‘Een avond aan de zwier’ bij Vooruit

Op 20, 25, 26, 27 oktober, en 2 en 3 november 2012 brengt theatergroep Vooruit zijn eerste productie van het nieuwe theaterseizoen. ‘Een avond aan de zwier’(Frank Vickery) dat wordt geregisseerd door de bekende actrice Jits Van Belle, is het tragikomisch verhaal van een gespannen driehoeksverhouding tussen twee rivaliserende broers en de echtgenote van één van hen. Het huwelijk van Shirley en Johnny loopt immers niet helemaal zoals het zou moeten.

Johnny, die zich altijd in de schaduw voelt staan van zijn knappe, vlotte broer Kenny, heeft een enorme kater overgehouden aan het vrijgezellenfeest, de avond voor zijn huwelijk. De bruid is drie maanden zwanger en opa, die enige tijd heeft vastgezeten op het toilet kan er maar niet achterkomen of Shirley nu getrouwd is met Johnny of met Kenny. Het wordt er allemaal niet veel beter op als Johnny per ongeluk een nogal intieme conversatie tussen Shirley en zijn broer opvangt. Tijdens de volgende maanden raakt de sfeer tussen Kenny, Johnny en Shirley steeds meer oververhit, tot de bevalling nabij is en plots “iedereen weeën krijgt”, vertelt regisseur Jits Van Belle met een mysterieuse knipoog. ‘Een avond aan de zwier’, dat volledig in het dialect wordt gespeeld, is lang geen platte soap, maar ‘dramedy’, waarin de personages hun pure emoties kwijt kunnen. ‘Het toneelspel zal je prikkelen tot je op het puntje van je stoel gaat zitten’, vervolgt Jits Van Belle, die aan haar derde regie toe is bij theatergroep Vooruit. In het verleden regisseerde ze er al ‘Rust’ en ‘Het Oneindige verhaal’. De actrice, bekend van haar rollen in ‘Ella’, ‘Dani Lewinski’, en ‘De Kotmadam’, en binnenkort ook te zien in de nieuwe reeks ‘In Vlaamse Velden’, … is toch vooral een theaterbeest. Zo speelt ze tegenwoordig samen met Mathias Sercu een gloednieuwe ‘Staf Steegmans Show’ en is ze met Léonthine Van Wassenhove bezig met een online ‘Theater Boutique’, een webshop voor vertelsessies, animaties en zomeer.

Maar de komende weken is ze dus ook de drijvende kracht achter ‘Een avond aan de zwier’ met acteurs Joke De Cock, Roger Minnens, Peter Van Doorn, Daan Oosterlinck, Raymond Haerens, Christ’l Detavernier, en Noémie De Volder. Ginette Filliers en Daisy De Mey verzorgen de algemene leiding.

‘Een avond aan de zwier’ is te zien op 20, 25, 26, 27 oktober, en 2 en 3 november 2012, telkens om 20u in zaal Palace, Markt 32, Deinze. Reserveren is een must en kan op 0485 32 13 60 of elektronisch via [email protected]. De prijs per voorstelling is 9.5 euro en 8 euro voor studenten en senioren. Meer info op www.vooruitdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...