sp.a zet in op verjonging in district Deinze

Op 14 oktober zijn er ook provincieraadsverkiezingen. Deze verkiezingen gebeuren een beetje in de schaduw van de gemeenteraadsverkiezingen maar zijn daarom niet minder belangrijk. sp.a wil bovendien af van het ‘saaie’ imago van de provincieraad en kiest voor de samenstelling van zijn lijsten voor jonge en nieuwe kopstukken. Ook in het district Deinze wordt de kaart van vernieuwing en verjonging volop getrokken.

Het district Deinze bestaat uit 15 gemeenten en loopt helemaal rond het district Gent. Op de provincieraadslijst staan 11 kandidaten verspreid uit het district. De lijst wordt getrokken door de jonge Deinse politica Freija Dhondt. Dhondt zetelde de voorbije zes jaar als jongste raadslid in de gemeenteraad van Deinze en nam al deel aan zowel de federale als Vlaamse verkiezingen. Daarnaast is ze ook voorzitter van sp.a Deinze en van de regio Deinze. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze dus al heel wat ervaring opgedaan.

Op de tweede plaats staat Bertrand Vrijens. Hij is momenteel schepen van onder andere cultuur, informatie en internationale samenwerking in Merelbeke. Ook op nummer 3 staat een jonge vrouw. Ellen Wyffels uit Lochristi is al vijf jaar penningmeester van de lokale afdeling. Verder vinden we Steven Van Hove (Gavere), Vera De Loose (Wachtebeke), Brecht Ranschaert (Oosterzele), Kristof De Vlieger (Aalter), Romy Coomans (Destelbergen), Tony De Groote (Nazareth) en Nancy Schwing (Merelbeke). De lijst wordt geduwd door Vlaams Parlementslid Jan Roegiers.
De sp.a-ploeg voor de provincieraadsverkiezingen zet vooral in op sport en cultuur, onderwijs en de ondersteuning van lokale overheden. sp.a ambieert in het district Deinze op twee zetels.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...