De Reuzenuitdagingen van Rutger De Reu

OCMW-raadslid Rutger De Reu is op 14 oktober kandidaat voor CD&V op de negende plaats voor Deinze & de Provincie. Voor de jongeman die voor het eerst opkomt zijn het spannende tijden. Hij moet immers zoveel mogelijk Deinzenaren overtuigen op hem stemmen. Alsof dat nog geen uitdaging genoeg is, kreeg hij er afgelopen donderdag nog eens 9 bovenop. Van CD&V-voorzitter tot minister, alle 9 uitdagers lazen Rutgers inhoudelijk programma over een gezinsvriendelijk, toegankelijk en verenigd Deinze en besloten er maar meteen telkens nog een uitdaging aan te verbinden. 9 Reuzenuitdagingen op 9 dagen, zal Rutger De Reu hierin slagen?

9 uitdagingen op 9 dagen

Met zes geslaagde uitdagingen zit de gedreven jongeman een week later in ieder geval perfect op schema. Zo startte hij op vrijdag 5 oktober met het verzamelen van 9 kilo zwerfvuil in opdracht van Vlaams Minister voor Leefmilieu Joke Schauvliege. Zij had gelezen dat Rutger gaat voor een gezinsvriendelijke stad, met voldoende groen en speelruimte. Op zaterdag stond hij anderhalf uur achter de toog bij de Sint-Hubertuskaarters om 90 dorstigen te laven in 90 minuten. De kaarters waren het er na afloop unaniem over eens dat hij met glans geslaagd was voor de opdracht van senator Rik Torfs. Op zondag zeven oktober bracht Rutger De Reu een bezoek aan 9 Deinse verenigingen. Provinciaal lijsttrekker Sander Vercamer steunde daarmee, net als Rik Torfs, Rutgers pleidooi voor een verenigd Deinze. Want een sterk verenigingsleven is de beste schakel op een warm Deinze.

Ook Jo Vandeurzen stelde Rutger maandag voor een mooie uitdaging. Opdat ieder kind in Deinze voldoende speelmogelijkheden zou krijgen, pleit Rutger De Reu als OCMW-raadslid voor een gemeentelijke spelotheek met aangepaste tarieven voor ouders die van OCMW-steun afhankelijk zijn. Van de Minister van Gezin kreeg hij daarom de opdracht de eerste 9 stuks speelgoed te verzamelen. Op dinsdag 9 oktober ging Rutger voor de uitdaging van CD&V-voorzitter Wouter Beke: ga bij 99 Deinzenaren op huisbezoek. Wat de CD&V voorzitter niet wist, is dat Rutger samen met zijn collega, schepen Bart van Thuyne, de afgelopen weken reeds 4500 huisbezoeken aflegde. Deze uitdaging was dus een fluitje van een cent. Vandaag hielp hij dan weer als opzichter 90 Deinse kinderen veilig de straat over. Ook de uitdaging die hij kreeg van Vlaams parlementslid Cindy Franssen bracht hij daarmee tot een goed einde.

Er wachten Rutger De Reu nu nog 3 uitdagingen. Hij moet nog 9 kinderen naar de school of kinderopvang brengen, 9 KlikFiksen (of kleine ‘zorgen’ bv. graffiti of een losliggende tegel) opvolgen via www.DeinzeReuzenstad.be en 900 Deinzenaren zijn programma bezorgen. En dit in opdracht van respectievelijk minister Hilde Crevits, staatssecretaris Hendrik Bogaert en minister Pieter De Crem. Rutger De Reu heeft dus nog heel wat werk voor de boeg. Maar hopelijk begint het echte werk pas echt na 14 oktober voor deze gedreven jongeman!

Volg de avonturen van Rutger op www.facebook.com/rutgerdereu

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...