Laat je zien op de fiets in Deinze

Fietsersbond Deinze nodigt u graag uit voor de sensibiliseringsactie ‘Laat je zien op de fiets!’ op donderdag 6 december 2012, van 18u15 tot 19u15 aan het Sint-Poppoplein in Deinze.

Fietsersbond Deinze wil de fietsers die geen goede fietsverlichting hebben erop wijzen hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in het verkeer, zeker nu de donkere dagen voor de deur staan.

Hoe gevaarlijk is fietsen … zonder licht?
Cijfers over het aantal ongevallen als gevolg van slecht werkende fietsverlichting hebben we niet gevonden. Steekproeven van de Fietsersbond zelf tijdens de campagne van vorig jaar brachten aan het licht dat nog behoorlijk wat fietsers zonder verlichting rondrijden op momenten en op plaatsen waar dat echt wel aangewezen is. Fietsers die zich niet tonen in het verkeer brengen niet alleen zichzelf in gevaar. Veel automobilisten ergeren zich eraan en schrikken vaak als er plotseling een onverlichte fietser opduikt. Levensgevaarlijk dus!

Over rechten en plichten.
De campagne ‘Laat je zien op de fiets’ is een dwingende oproep om regelmatig de fietsverlichting te controleren. Is het fietslicht stuk? Vervang het dan meteen of laat het herstellen door een vakman. Tevens wordt op zo ruim mogelijke schaal informatie geboden waar fietsers zich aan te houden hebben als het over verlichting gaat en wat ze nog meer kunnen doen om gezien te worden.

Omdat de Sint in het land is hebben ze voor de fietsers een verrassing in petto.  Bezoek hun website voor meer info http://www.fietsersbond.be/deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...