Succes iPad ook voelbaar in volwassenenonderwijs

Tijdens de komende feestdagen zal in meer dan een gezin een tabletcomputer onder de kerstboom liggen. De snel toenemende populariteit van tablets gaat gepaard met een stijgende belangstelling voor cursussen waarin men leert werken met de iPad. Cvo Kisp, een van de grootste centra voor volwassenenonderwijs uit de regio, stelt vast dat de nieuwe cursus Ontdek de iPad op bijzonder veel belangstelling kan rekenen. In het 1ste semester gingen niet minder dan 9 cursusgroepen van start in Aalter, Deinze, Eeklo, Mariakerke en Zelzate. Ook voor de cursussen die van start gaan in februari is de belangstelling groot. Daarom biedt cvo Kisp de iPad-module nu ook aan in Gent.

Ontdek de iPad wordt vooral gevolgd door senioren die overwegen er een aan te kopen. Drie kwart van de cursisten is 50-plusser, 15% zijn veertigers en 10% dertigers. De cursisten maken tijdens de cursus gebruik van de iPads die cvo Kisp ter beschikking stelt. Velen beslissen tegen het einde van de cursus zelf een iPad aan te kopen.

Omdat de iPad en tabletcomputers ook terrein winnen in het onderwijs biedt cvo Kisp sinds dit schooljaar ook de cursus iTeacher aan die leerkrachten vertrouwd maakt met de nieuwste ICT-evoluties waaronder de tablets.

Meer info op de website van Cvo Kisp

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...