GroenRood wuift Tony De Kimpe waardig uit en stelt nieuw bestuur voor.

In een bomvolle zaal Te Lande nam Groenrood tijdens hun nieuwjaarsreceptie afscheid van oud-gemeenteraadslid Tony De Kimpe. Na 22 jaren in de gemeenteraad van Deinze gaat Tony zich verder toeleggen op zijn artistieke roeping. Met een ontroerend afscheidswoord benadrukte hij het unieke van het groen-rode huwelijk. Hij blijft met zijn hele hart geloven dat GroenRood een verschil kan maken voor Deinze. In onze veranderende maatschappij is deze partij volgens hem broodnodig om het sociale sterker op de agenda te plaatsen. Tony gaf ten slotte het nieuwe bestuur de raad mee om de vriendschap en het engagement centraal te blijven stellen.

GroenRood nieuwj 2013

GroenRood nam niet alleen afscheid van Tony als actieve politicus ze stelde ook haar totaal vernieuwd bestuur voor. Nieuwe voorzitter is Peter Parmentier. Hij neemt na zes jaar de fakkel over van Annick Verstraete die zich nu, samen met Dirk Stroobandt en jongste raadslid Laura Baets, nog sterker kan toeleggen op de gemeenteraad. Peter Parmentier geeft les in Sint-Amandsberg en startte daar SaVa? op, een buurproject waar leerlingen huiswerkbegeleiding geven, senioren bezoeken en zich op nog veel andere manieren voor de buurt inzetten. Hij ijvert ook sterk voor de ontsluiting van het Campo Santo en een verkeersveilige buurt. In Deinze werkt hij vooral aan een eerlijke ontwikkelingssamenwerking. Ondervoorzitter is Dirk De Pestel,  bestuurslid van Linx+ en gedreven voorzitter van de Fietsersbond. Samen met Eddy De Winter, Isabel Gerard, Eddy Donné en Mieke Roelens vormen ze het dagdagelijks bestuur van Groenrood Deinze. De partij koos er voor om haar gemeenteraadsleden ‘bestuursvrij’ te houden zodat ze zich nog sterker kunnen profileren als kritische maar opbouwende raadsleden .

Groenrood koos voor haar nieuwjaarsreceptie bewust voor zaal Te Lande in Zeveren om te benadrukken dat de deelgemeenten even belangrijk zijn als het centrum. Alle inwoners van Zeveren kregen dan ook een uitnodiging in de bus. Deze keuze werd duidelijk gesmaakt want met zo’n 150 leden, sympathisanten en buurtbewoners zat de zaal helemaal vol. Volgend jaar is er ongetwijfeld een volgende deelgemeente aan de beurt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...