Ook Deinze vertegenwoordigd in grootste europees digitaal archief

euscreen

Eind vorig jaar werd in Brussel euscreen.eu voorgesteld, een internetplatform waar audiovisueel materiaal uit verschillende europese archieven te bekijken zijn. Er is ook mooi belgisch materiaal te bekijken uit het archief van de VRT, RTBF en ATIT. Deze website toont de europese televisiegeschiedenis. Duizenden foto en video’s zijn gratis beschikbaar en worden dagelijks aangevuld met nieuw materiaal. Ook Deinze is goed vertegenwoordigd op deze website.

EUscreen ontwikkelde een selectieprocedure voor de filmpjes, om de gebruikers makkelijker wegwijs te maken in het grote aanbod. De website euscreen.eu brengt namelijk 35.000 verschillende stukken aan audiovisuele content online, inclusief contextuele informatie. De collectie maakt deel uit van de Europese digitale bibliotheek Europeana. Tegen 2015 moet die bibliotheek niet minder dan 15 miljoen digitale objecten op www.europeana.eu voorstellen.

Bekijk hier het video archief van Deinze – http://www.euscreen.eu/search.html?q=deinze
Bekijk hier het foto archief van Deinze – http://www.europeana.eu/portal/search.html?query=deinze

Info: GVA

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...