Stad Deinze is genomineerd voor de prijs Publieke Ruimte 2013

De jaarlijkse onderscheiding wordt op 30 januari tijdens de Dag van de Openbare Ruimte uitgereikt door Brussels minister voor openbare werken Brigitte Grouwels.

Met de prijs Publieke Ruimte brengt Steunpunt Straten de beste realisaties voor de (her)inrichting van openbare ruimten onder de aandacht en worden bouwheren en opdrachtgevers aangemoedigd om te investeren in kwaliteitsvolle en duurzame publieke ruimten.

Genomineerden zijn:
• De NV Waterwegen en Zeekanaal boog de verbreding van de Leie in Kortrijk om van een probleem naar een kans. De nieuwe Noordbrug en de herinrichting van de oevers maken van deze plaats een aangename ontmoetingsruimte in plaats van een barrière in het stedelijke weefsel.
• Het stadsbestuur van Deinze is de afgelopen jaren erg actief geweest op vlak van stadsvernieuwing. Na de Leiedam, die vorig jaar werd genomineerd voor de prijs Publieke Ruimte gaat dit jaar een nominatie naar de heraangelegde Markt.
• Mechelen zorgde met de herinrichting van de Korenmarkt voor het typevoorbeeld van een groen stedelijk plein. Via een doordachte plantenkeuze werd de link gelegd met de historische betekenis van het plein.
• Het binnenplein van de abdij van Averbode werd door de Norbertijnen omgevormd van een parkeerplaats naar een ‘Agora Reflexis’. Het vernieuwde plein met spiegelvijver maakt deel uit van het landschapspark de Merode.
• De stad Genk blies de verlaten koolmijnsite van Winterslag nieuw leven in. Het C-Mineplein is voorbeeldstellend voor de manier waarop industrieel erfgoed op een hedendaagse manier onder de aandacht wordt gehouden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...