Eigenzinnige fotografie uit Deinze

Tentoonstelling in het Geuzenhuis Van 22 februari tot 3 maart 2013 EIGENZIENIG

Brigitte Delmeire uit Deinze (fotografie) en Isabel Nottebaert (schilderkunst) stellen hun (gezamelijke) werken tentoon in het Geuzenhuis. Een boeiende combinatie van
eigenzinnige fotografie en originele schilderkunst.

BirgitteDelmeire

Brigitte en Isabel stellen zichzelf en elkaar voor: Brigitte Delmeire, fotografie Reeds als kind werd ik getroffen door de schoonheid van sommige alledaagse dingen. Lichtspeling, kleur, vorm. Onbewust wou ik die dingen vasthouden; hun schoonheid is echter niet los te denken van hun vergankelijkheid, wat de vormgeving niet makkelijker maakt. Na een cursus natuurfotografie ging een nieuwe wereld voor mij open; dat zette me ertoe aan met mijn fototoestel te trachten om het mooie, vluchtige alledaagse vast te leggen. Door samen te werken met Isabel, die ook een eigen kijk op de dingen heeft, komt er na veel discussie en steeds opnieuw proberen soms iets naar boven dat het oorspronkelijke werk van ons beiden overstijgt.

Isabel over Brigitte: ‘Het samenwerken met Brigitte is een uitdaging. Ook op gebied van kleurencombinaties en samenstelling van de werken. En net die verschilpunten hebben onze werken sterker gemaakt.’

IsabelNottebaertIsabel Nottebaert, schilderijen. Ik kijk naar de wereld vanuit mijn buikgevoel. Het contrast van kleuren, kleine details, schaduwen laten me niet onberoerd. Daarnaast hou ik van symmetrie die bij het tentoonstellen van de werken belangrijk is omdat er evenwicht gecreëerd wordt… en rust. Als een werk niet geslaagd is, ga ik het graag een tweede kans geven en bewerken tot er een nieuw, vaak beter resultaat komt.Dat maakt dat het samenwerken met Brigitte een uitdaging is. Ook op gebied van kleurencombinaties en samenstelling van de werken. En net die verschilpunten hebben onze werken sterker gemaakt.

Brigitte over Isabel: ‘Door samen te werken met Isabel, die ook een eigen kijk op de dingen heeft, komt er – na veel discussie en steeds opnieuw proberen – soms iets naar boven dat het oorspronkelijke werk van ons beiden overstijgt.’

Praktische informatie: Het Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent

De tentoonstelling loopt van 23 februari t.e.m. 3 maart 2013 in het Geuzenhuis.
Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:30 (na
telefonische afspraak via 09 220 80 20); zaterdag/zondag van 14:00 tot 17:00.
Toegangsprijs: Gratis toegang.
Info: KIG – [email protected] – 09 220 80 20 / [email protected] en [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...