Het Roger Raveelmuseum eert de overleden kunstenaar met de tentoonstelling Tekeningen en objecten (en enkele schilderijen)

RogerRaveelGedurende zijn ganse loopbaan wisselde Roger Raveel zijn schildersactiviteit af met tekenen. Zijn werken op papier kunnen zowel voorstudies zijn als autonome kunstwerken. In veel gevallen beperkte Raveel zich ook niet tot louter grafische technieken en vervolledigde hij zijn tekeningen met geschilderde partijen in inkt of gouache. Roland Jooris bestempelde Raveel als tekenaar dan ook als “een schilder die vast”.

Het Raveelmuseum bezit honderden werken op papier die het om conservatorische redenen slechts tijdelijk kan tonen.

Deze tentoonstelling is dan ook een buitenkans om het verborgen werk van Raveel te (her)ontdekken.

Naast de uitgebreide verzameling tekeningen heeft het museum ook een groot aantal objecten en installaties van Raveel in bezit. Sommige van deze werken zijn zo omvangrijk dat ze slechts sporadisch kunnen worden getoond. Ze vormen een uitbundige ruimtelijke aanvulling bij zijn plastisch werk en de eerder intieme tekenkunst. Omdat tekenen en schilderen bij Raveel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn bevat de tentoonstelling ook een kleine selectie schilderijen die als ankerpunten fungeren.
Deze tentoonstelling loopt tot en met 2 juni 2013

Praktisch: Roger Raveelmuseum, Gildestraat 2-8, 9870 Machelen-Zulte
Tel. +32 (0)9 381 60 00, www.rogerraveelmuseum.be
Woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00, Gesloten op maandag en dinsdag

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...