Campagne damiaanactie in de Leiestreek

De campagne van de Damiaanactie zit er op en was eens te meer een succes in en om Deinze. Tijdens het weekend van 25 – 27 januari trokken meer dan 150 vrijwilligers, voornamelijk uit Leiepoort Deinze – Campus Sint Theresia, Viblo Leieland en de drie andere Leiepoortscholen (VTI, campus Sint Vincentius en campus Sint Hendrik). Centraal thema dit jaar was Nicaragua. Vanuit de ankerschool (dit jaar Sint Theresia) werd gewerkt rond REUZEN, symbool voor onze campagne. Ook nu weer werden massaal stiftjes verkocht aan tal van warenhuizen, aan het ziekenhuis, aan de kerken, …

Damiaanactie Deinze 2013 IMG_4473

Daardoor kon onze Damiaanreus, naast de reuzen uit Deinze, goed “gevuld” worden doorheen de campagne. Per 40 euro die opgehaald werd, werd de reus opgevuld met één ballon. Op het einde van de campagne was de Damiaanreus dan ook “goedgevuld”.

Nog meer dan het financiële resultaat van onze actie zijn we verheugd dat enkele duizenden jongeren (iedereen van bovenvermelde scholen) binnen het lessenpakket geconfronteerd werd met de problematiek van lepra en TBC, specifiek in Nicaragua. Meer dan 4000 jongeren konden we op die manier sensibiliseren voor het werk van de Damiaanactie…

Damiaanactie Deinze 2013 IMG_4504

Het financieel resultaat is onverhoopt en nooit eerder bereikt: tot nu toe ontvingen we via de stiftenverkoop aan de warenhuizen, in de straten, aan de kerken, … 25.156,04 euro
De slogan van de Damiaanactie indachtig “met 40 euro redt je een mensenleven” konden we in Deinze en omgeving maar liefst 629 mensenlevens redden. Een schitterend resultaat, waarvoor we iedereen van harte danken. Intussen blijven leerlingen via de scholen stiftjes verkopen… Hun enthousiasme is blijkbaar niet te stoppen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...