Cultuurschok kampeert voor cultuurweekend twee dagen in legendarische Brielpoort

Cultuurschok Deinze

Op vrijdag 5 april organiseert vzw Cultuurschok een gala – avond met Barbara Dex en Big Band in het kader van haar zesde “lazy friday” – concertenreeks. Op zaterdag 6 april mag de cultuurvereniging de bekende smoelentrekker Jacques Vermeire ontvangen voor een haast volledig uitverkochte zaal. De vereniging kampeert voor haar Cultuurweekend twee dagen lang in de legendarische Brielpoort

“Vijf voor twaalf” Jacques Vermeire

Cultuurschok is één van de pioniers van de comedy in Deinze. Nog lang voor televisie het genre ontdekt had, bracht de Deinse Cultuurvereniging toppers als Kamagurka, Nigel Williams en Alex Agnew naar de Leiestad. Van 2004 tot 2010 organiseerde de vzw jaarlijks één tot twee comedy nights. In 2010 werd daaraan zelfs een heuse Comedy Contest gekoppeld. Die werd toen gewonnen door Nick Hollevoet, de huidige belleman van de stad Deinze, die naam en faam maakte met zijn nieuwjaarsconférences. Ook voor Cultuurschok is de medewerking aan de show van Jacques Vermeire dus niet meer of minder dan een comeback in de wondere wereld van de humor. De lokale organisatoren (die allen rond de 30 jaar oud zijn) waren jonge kinderen toen Jacques Vermeire zijn artistieke neus aan het venster stak, ondermeer in tienersprogramma’s zoals ‘Meester, hij begint weer’. Naast een logistiek huzarenstukje betekent deze show voor de Cultuurschokkers dan ook een stevig brokje jeugdnostalgie op de planken brengen. Het is alvast “vijf voor twaalf” voor wie nog kaarten wil want bijna alle kaartjes voor 6 april zijn de deur uit (Meer info: www.jacquesvermeire.be en www.cultuurschok.be).

Barbara Dex: apotheose van zesde lazy friday – reeks

Voor het zesde opeenvolgende jaar organiseert de vzw Cultuurschok in 2013 een concertenreeks in Deinze. Tal van grote namen zoals Stef Kamil Carlens, Raymond Van het Groenewoud en Marie Daulné (Zap Mama) passeerden reeds de revue. En het moet gezegd. Twintig concerten later verkeren de jonge organisatoren nog steeds niet in ademnood. Zo wordt de apotheose van deze editie een big band concert met Barbara Dex in zaal Brielpoort op vrijdag 5 april 2013.

Barbara Dex

“Jaarlijks proberen we één topper te strikken. Een steengoede performer die het hele project kan dragen, iemand met een muzikaal palmares dus”, weten ze bij de lazy friday – werkgroep. Deze keer viel deze eer te beurt aan Barbara Dex.
We schrijven 2009 als Cultuurschok de “B” – Bigband op de rails zet. Tijdens het Zijspoor – festival gaat Tom De Bie, al jaren de ongekroonde koning van de betere Deinse muziek, voor het eerst aan de slag met meer dan 25 lokale muzikanten. Het zou het vertreksein worden voor een muzikale reis die in 2011 halt houdt bij een uitstekende samenwerking met Jo Lemaire in de Brielpoort.
De “B” – bigband onder leiding van Jan De Neve, verovert zich meteen een basisplaats in het concept van de “Lazy fridays”. En zo haalt Cultuurschok twee jaar na Jo Lemaire opnieuw een klassebak op het big band – podium. Zij die ooit het onschuldige Eurosong – sterretje was, uit het meligste hout gesneden, is ondertussen een uit de kluiten gewassen performer die aan de zijde van An Pierlé en Tom Helsen stevig aan haar muzikaal ‘sérieux’ heeft getimmerd. Toch was dit bigbandproject voor de Kempense zangeres, maar vooral voor de big band zelf, een heuse artistieke uitdaging. Barbara Dex is gewoon van af en toe met een verbluffende blazerssectie uit te pakken, maar echte bigband partituren van haar nummers bestonden er niet. De bestaande muziekteksten zijn nu speciaal herschreven voor dit onuitgegeven Cultuurschok – concert. Ook Tom De Bie, bekend van ondermeer ‘Idool’, die de jongste jaren met meerdere formaties, waaronder het Bare foot Jazz Trio, de Deinse podia betrad, mag op 5 april nog eens flink uithalen. Men houdt alvast zijn adem in.

Al di Miseria

Ook het voorprogramma ‘Al di miseria’ zal stof doen opwaaien in de Brielppoort. Onder het motto “seks, drugs en opera” nemen vier prettig geschoolde muzikanten, onder wie Annebelle Dewitte uit Deinze, een loopje met alle misplaatste operette – ernst en kruiden zij klassiek met jazz, rock en ska. De band is aan een steile opgang bezig in Vlaanderen. Met hun selectie voor de ‘Nieuwe Lichting’ versierde het kwartet een live sessie op Studio Brussel en een tv-reportage in Magazinski OP12. Vorig jaar wonnen ze ook al de podiumprijs van de “Jonge Wolven 2012”. “Die voorprogramma’s zijn voor ons een echt statement. We willen jong talent een podium geven. En als het uit de streek komt, is dat een pluspunt. Vaak volgen we hier onze intuïtie. Wisten we een jaar geleden veel dat Al di Miseria airplay zou kunnen krijgen op een nationale zender ? Maar dat ze iets in hun mars hadden, dat voelden we wel aan”, vertellen de werkgroepleden Joren Blancquaert, Ariane Verstraete, Mattias Van Hoecke, Mathieu Van Luchene, Tom Vandaele, Bridi De Bruycker en Steven Van de Putte.

VIP – Formule

De kaartjes voor het concert kosten 16 euro en zijn te verkrijgen via de website cultuurschok.be, de ticketphone 0475 76 51 43 en de voorverkooppunten Esso De Witte (Gaversteenweg 307) en AD Delhaize (Gentsesteenweg 9).
Daarnaast kan men ook opteren voor de bijzondere VIP – formule. Voor 41 euro per persoon bestaat de“Big guest” – formule uit:
• Een ticket met een gereserveerde plaats vooraan in de zaal (in tegenstelling tot een klassiek ticket)
• ‘meet and greet’ met Barbara Dex
• Een receptie met CAVA, fingerfood en exquise hapjes (19u30-20u30)
• Een VIP – bar tijdens de pauze
De “Big guest” – formule staat kortom voor concert – comfort van de bovenste plank, ontmoeting en sfeer. Want BIG. Dat schept een BAND. Een verjaardag vieren? Een familielid verrassen? Een goede klant bedanken?
Men kan meer informatie bekomen over deze “big guest” – formule op de VIP–phone: 0476 37 42 30 en per mail: [email protected]. De VIP – kaarten kunnen besteld worden op www.cultuurschok.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...