Brielmeersen wordt volwaardig dierenpark – Update 1 april

Wat ons reeds toevertrouwd werd, wordt dus toch werkelijkheid. De Brielmeersen wordt een volwaardig dierenpark. Komende maandag kunnen we in de Brielpoort gaan kijken naar 2 kleine tijgertjes die binnenkort in de Brielmeersen zullen gehuisvest worden. Op de locatie waar vroeger de cafetaria stond wordt een moderne tijger kooi gebouwd voor de nieuwe bewoners van de Brielmeersen. Ook zal er een ruimte bijgebouwd worden zodat scholen en verenigingen op een educatieve manier meer kunnen leren over het leven van verschillende soorten tijgers en de andere dieren in de Brielmeersen.

De komst van deze tijgers werd mogelijk gemaakt met de hulp van de Olmense Zoo, die deze dieren aanbiedt uit hun kweekprogramma. Mogelijks worden na x-aantal tijd deze tijgers gewisseld met andere tijgers van de Olmense Zoo.

Het belooft maandag een drukke dag te worden in de Brielmeersen, de kleine tijgertjes zullen te bewonderen zijn in de cafetaria van Mevr. Van den Bossche dit vanaf s’morgen 10u tot s’avonds 18u. Uitleg kan gevraagd worden deze dag aan de medewerkers van de Olmense Zoo.

Een cameraploeg van het dierenprogramma ‘Dieren in nesten’ zal ook aanwezig zijn om dit belangrijk gebeuren in beeld te brengen, de burgemeester zal op deze dag ook de verdere plannen van de Brielmeersen uit de doeken doen.

Update: Op 1 april blijkt dat er toch geen tijgertjes komen, en het eerder april vissen waren.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...