Wordt het Huis van Thuyne in Deinze een Vlaams literair centrum van formaat? – update 1 april

Nu de komst van een hotel Huis Van Thuyne blijkbaar enigszins op de lange baan wordt geschoven, overwegen een aantal bestuurders van Deinze om een plan B in stelling te brengen.

Boekhandel Letters & Co heeft namelijk een dossier in gediend om het 18de eeuwse pand op de Markt om te vormen tot boekhandel met cafetaria en tentoonstellingsruimte. Letters & Co is er het jongste jaar al in geslaagd om een aantal bekende Nederlandstalige schrijvers naar Deinze te brengen en momenteel loopt ook een tentoonstelling in hun winkel vlakbij de kerk. Liefhebbers uit de hele streek hebben ondertussen de weg naar de sympathieke boekhandel gevonden.

lettersenco

In het Huis Van Thuyne zouden Lies en Chris die verschillende functies nog sterker kunnen invullen en zich richten tot een nog ruimer publiek in West- en Oost-Vlaanderen. Men denkt hierbij zelfs in de richting van hetgeen Passa Porta betekent voor Brussel. In de tuin kan bovendien een leeshoek komen waar mensen een stukje quality time beleven.
Burgemeester Jan Vermeulen en cultuurschepen Rutger De Reu zijn alvast opgetogen over het plan dat Deinze volgens hen nog sterk op de culturele kaart zal zetten.

 

 

Update: Letters & Co blijft op de markt waar ze hun winkel hebben. Dit bericht was een aprilvis met een positieve knipoog.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...