GroenRood blijft zich inzetten voor een duurzaam beleid inzake kinderopvang.

Kinderopvang in Deinze vertoont nog heel wat pijnpunten.  De binnenschoolse opvang op woensdagnamiddag is geen succes en kinderen uit de deelgemeenten kunnen nog steeds geen gebruik maken van naschoolse opvang in de Brieltuin.

groen rood kinderopvang

Laura Baets drong daarom tijdens de gemeenteraad aan om de pastorie van Vinkt niet te verkopen, maar in te richten als naschoolse opvang.

Laura Baets: “In deze pastorie zou naschoolse opvang kunnen georganiseerd worden voor de kinderen van Vinkt, Meigen en Zeveren. Deze pastorie heeft meteen een extra troef: de grote tuin!  Eerder deed onze fractie al het voorstel om de pastorie van Wontergem in te richten als buitenschoolse opvang.  Indien het stadsbestuur hiermee had ingestemd dan konden daar de kinderen van Wontergem, Grammene en Gottem opgevangen worden.”

Annick Verstraete: “Wij krijgen steeds te horen dat het patrimonium moet verkocht worden om financiële redenen. Wij begrijpen dat er zich besparingen opdringen, maar kinderopvang blijft voor ons een maatschappelijke noodzaak.  Hier moeten duurzame keuzes gemaakt worden.  Tijdens de gemeenteraad heb ik dan ook gevraagd naar  de stand van zaken voor de verbouwing van het oud politiecommissariaat in Petegem.  Dit is een unieke locatie voor alle kinderen van Petegem. Dit dossier sleept al zeer lang aan. Ondertussen werd al bijna  100.000 euro uitgegeven voor de  huur van containers voor de opvang  in Petegem omdat er geen andere locatie voorhanden is.  Wij vragen een duurzame aanpak van kinderopvang waar kwaliteit en goede arbeidsvoorwaarden prioritair zijn!”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...