Jeugdboekenweek 2013

Ook in Deinze is het volop jeugdboekenweek. De bibliotheek zet altijd al in op kinderen en jongeren. Maar tijdens de jeugdboekenweek staat de jeugdbibliotheek extra in de kijker. Bijna alle lagereschoolklassen, kleuters van de derde kleuterklas en leerlingen van het eerste middelbaar komen naar een auteur luisteren of een toneelvoorstelling bijwonen.

019-schepen De Reu en Bavo Dhooge

Auteurslezingen
De auteurs zijn niet van de minste, heel wat van de 14 schrijvers die tijdens de jeugdboekenweek te gast zijn, vielen reeds in de prijzen. Er schreven zich dan ook meer dan 1100 leerlingen in.

Theatervoorstellingen
Ook de drie theatergezelschappen brengen een fijne productie: theater Tieret met Reynaert past natuurlijk in een Canteclaergemeente, daarna komt vaste waarde theater Uitgezonderd met Pluk van de Petteflet, en voor het tweede en derde leerjaar is er theater Iluna met Wolf, hond en kat, gebaseerd op een verhaal van Sylvia Vandenheede. Door de samenwerking tussen de bibliotheek en de cultuurdienst kunnen ook hier meer dan 1100 kinderen genieten van deze voorstellingen.

Tentoonstelling “Mijn allermooiste speelgoed”
We verwijzen ten slotte naar de tentoonstelling “Mijn allermooiste speelgoed” met tekeningen van Pieter Gaudesaboos. Auteur, illustrator en vormgever Pieter Gaudesaboos (°9 mei 1979) selecteerde voor zijn boek “Mijn allermooiste speelgoedwoordenboek” het mooiste speelgoed van vroeger en nu en gaf er zijn eigen interpretatie aan. Deze tentoonstelling was te zien in het speelgoedmuseum van Mechelen. De tento is tot 16 maart te bezichtigen in de bibliotheekelder (ingang Gentpoortstraat) tijdens de openingsuren van de bibliotheek, wel niet tijdens de lezingen van de jeugdboekenweek.
Op dinsdag 12 maart geeft Pieter Gaudesaboos drie workshops voor leerlingen van het eerste leerjaar.

Meer info:
Stedelijke bibliotheek – Gentpoortstraat 1 te 9800 Deinze, 09 381 95 60 – [email protected]www.bibliotheekdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...