Bezoek de tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’!

In mei staat Deinze volledig in het teken van de campagne ‘Deinze ❤ borsten’. Hiermee wil Deinze borstkanker onder de aandacht brengen en de Deinzenaar correct informeren over borstkankeropsporing. Stad Deinze, het Sint-Vincentiusziekenhuis, Logo Gezond +, de seniorenraad, de mutualiteiten, lokale dienstencentra, apothekers en tal van verenigingen scharen zich achter deze actiemaand.

Borstkanker is vandaag de dag de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Wetenschappers tasten echter nog steeds in het duister over de precieze oorzaken van deze ziekte. Wat we wel met zekerheid kunnen stellen, is dat het vroegtijdig opsporen van borstkanker de kans op genezing aanzienlijk vergroot.

Laat naar je borsten kijken
Wil je meer te weten komen over het Vlaamse bevolkingsonderzoek naar borstkanker? Breng dan zeker een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’ en leer er van alles en nog wat over borsten, borstkanker en borstkankeropsporing. Op een interactieve, positieve en vaak ludieke manier krijgt de bezoeker een antwoord op allerhande vragen en worden tal van misvattingen voor eens en altijd van tafel geveegd. Mieke Vanhoorne (SASK Deinze) toont op deze tentoonstelling ook een aantal werken uit haar collectie ‘Decolleté’.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 3 tot en met 30 mei 2013 in de inkomhal van Brielpunt, Mouterijdreef (maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur).
Iedereen is uiteraard meer dan welkom!

Andere activiteiten
Maar ‘Deinze houdt van borsten’ is nog veel meer. Noteer alvast volgende data in je agenda:

• 3, 17 of 24 mei van 10 tot 12 uur en 7, 14, 21 en 30 mei van 14 tot 16 uur – Interactief bezoek aan de tentoonstelling met gids. Inschrijven via [email protected], 09 381 95 05.
• 8 mei in de voormiddag – Marktactie met de bus van Bond Moyson, opendeurdag in de Thuiszorgwinkel van CM en blik achter de schermen van de dienst radiologie van het Sint-Vincentiusziekenhuis.
• 15 mei om 20 uur in De Rekkelinge (Désiré Delcroixstraat 1A) – Infosessie: “Borstkanker: van opsporing tot behandeling” door Dr. Kris Op de Beeck en Dr. Beatrice Thaler. Inschrijven via [email protected], 09 381 95 05.
• 24 mei om 14 uur in LDC Elfdorpen (Ghesquièrestraat 15): De radioloog vertelt: “Het nut van vroegtijdige opsporing van borstkanker”. Inschrijven via 09 387 76 10.
• 29 mei om 19.30 uur: Ladies@themovie: Calendar Girls in de Ceder (Parijsestraat 34). Inschrijven via Viva Deinze: 09 386 98 76 of 0472 97 99 40.

borstkanker

Info: Dienst sociale zaken – Tel. 09 381 95 04 – [email protected]e – www.deinze.be/borstkanker – www.bevolkingsonderzoek.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...