Cultuurweekend 3 en 4 mei

Op 3 en 4 mei organiseert de stad Deinze in samenwerking met de stedelijke cultuurraad het cultuurweekend. Tijdens dit weekend worden de winnaars van de tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd en de laureaten van de cultuurprijzen bekend gemaakt. Daarnaast wordt het publiek getrakteerd op een gratis voorstelling van minder bekend, maar daarom niet minder sterk talent. Dit jaar is dit de comedyvoorstelling ‘Kassei!’ van Steven Gabriels.


Info en video: Martin De Baerdemaeker – https://vimeo.com/channels/pmdtv

Uitreiking cultuurprijzen en laureaten kortverhalenwedstrijd
In 2011 werden de cultuurprijzen in een nieuw kleedje gestopt. In plaats van drie algemene cultuurprijzen wordt er afgewisseld tussen tweemaal 3 thematische cultuurprijzen. In 2013 worden volgende prijzen uitgereikt aan één van de genomineerde kandidaten:
– Cultuurprijs voor cultuurspreiding: cultuur publiek maken (4 genomineerden)
– Cultuurprijs voor educatie: leren en ontwikkelen (3 genomineerden)
– Cultuurprijs voor erfgoed: zorg voor lokale geschiedenis (3 genomineerden)
Tot 3 april konden het publiek en de culturele verenigingen hun stem uitbrengen. Meer dan 600 Deinzenaars hebben dit gedaan. De jury, bestaande uit het bestuur van de cultuurraad, heeft ondertussen de eindwinnaars bepaald. Deze worden officieel bekend gemaakt op vrijdag 3 mei om 20 u. in buurtcentrum De Rekkelinge (Désiré Delcroixstraat 1A). De winnaars ontvangen een beeldje van Toine Delva en een mooie geldprijs.

Tijdens deze avond worden ook de drie winnaars van de achtste kortverhalenwedstrijd bekend gemaakt. Er werd een recordaantal van 173 verhalen uit Vlaanderen en Nederland ingezonden, bijna het dubbele aantal van de vorige editie. De jury, onder leiding van Carlos Alleene, had dan ook een pak meer werk om alle verhalen te beoordelen. De winnaars ontvangen een mooie geldprijs vanwege de stad Deinze. De aanwezigen ontvangen een bundel met de drie winnende verhalen. Deze avond is gratis toegankelijk, iedereen is welkom. De presentatie is in handen van Raymond Haerens en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Yann Gyssels (gitaar) en Nathalie Hepp (viool).

Gratis comedyvoorstelling

Na de prijsuitreikingen is het op zaterdag 4 mei om 20 u. in buurtcentrum ‘De Rekkelinge’ (Désiré Delcroixstraat 1A) lachen geblazen met ‘Kassei!’, een poëtisch-absurde comedyvoorstelling van Steven Gabriels. In deze voorstelling duikt hij onder in de wielerwereld en verklaart hij waarom hij nog nooit Parijs-Roubaix heeft gewonnen. Ook wie niet direct gebeten is door de wielersport zal de humor van Gabriels weten te smaken.
Steven Gabriels is geen bekende naam, maar toch verzamelde hij al enkele mooie ereplaatsen: Culture Comedy Award 2006, Humorologie 2007 en Comedy Casino Cup 2009. Noem hem gerust de Poulidor van de Vlaamse comedy.

De toegang is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Reserveer dus op voorhand uw kaarten bij de cultuurdienst!
Info: Cultuurdienst, Gentpoortstraat 1 (3e verdieping), tel. 09 381 95 10, mail: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...