Start werken stadsbos Deinze

Binnenkort zal er enige verandering te zien zijn in het stadsbos Deinze. Volgende week starten immers werken voor de aanleg van wandel- en fietspaden en andere recreatieve maatregelen.

Deze werken worden uitgevoerd door de firma Cocquyt uit Lochristi in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en kaderen in het inrichtingsplan Stadsbos Deinze, onderdeel van het landinrichtingsproject Leie en Schelde. Ze hebben als doel de recreatieve maatregelen in en rond het stadsbos te verbeteren. Belangrijke partners in dit project zijn o.a. het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de stad Deinze.

PlanStadsBosDeinze2
Uitleg bij bovenstaand plannetje klik hier

De werken behelzen voornamelijk de aanleg van verschillende wandel- en fietspaden. Een voorbeeld is de Astenedreef, waar een 2 meter breed fietspad komt. In de dreef zal de dubbele rij lindebomen worden verdergezet in het laatste stukje van de dreef (kant De Ceder). Om de nieuwe bomen voldoende kansen te geven om te groeien, start de aannemer met het rooien van een groot deel van het bestaande hakhout ter hoogte van de Parijsestraat (eerste 40 meter). Vervolgens zal in het midden van Astenedreef een pad met steenslag worden verhard.

Ook langs een aantal andere wegen wordt een beperkt aantal bomen en struiken gerooid, zodat er voldoende plaats is voor nieuwe dreefbeplanting, brede bermen en een lokale speelzone. De dode bomen in de geboortedreef zullen worden vervangen in het komende plantseizoen (winter 2013-2014). Er komen ook zitbanken, fietssteunen en een picknicktafel. Verder wordt er voor de kinderen een speelzone aangelegd met liggende en staande boomstammen om te klauteren en te ravotten. Sommige delen van de paden zullen tijdelijk worden afgesloten om de werken op een veilige manier uit te voeren.

Actuele informatie over het project, de uitvoering en tijdelijke omleidingen zal te lezen zijn op de website van de VLM. Ook op het terrein wordt info over de werken uitgehangen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...