Stadspersoneel verkoopt lekkers voor Kom op tegen kanker

Kom op tegen kankerOp 9, 10, 11 en 12 mei zal een team van Stad Deinze deelnemen aan de ‘1000 km’ voor Kom op tegen kanker. Dit jaar wordt het een extra speciale editie want de grote massa fietsers houdt op 11 mei tijdens de middag halt aan de Brielpoort, waar een erehaag gevormd zal worden. Maar wil de ploeg zijn fysieke bijdrage leveren gedurende die vier dagen, dan moet Deinze zo’n 5000 euro zien in te zamelen. Het personeel van de stad kwam alvast met enkele mooie initiatieven op de proppen.

Uitdaging aanvaard

5000 euro bij elkaar sprokkelen? Een kolfje naar de hand van de stadsdiensten. De koppen werden duchtig bij elkaar gestoken en algauw kwam er een voorstel uit de bus: een heuse taartenverkoop. De inzet van het stadspersoneel kent duidelijk geen grenzen, want de gebakjes worden eigenhandig klaargemaakt. Ook familieleden en vrienden werden aangesproken om aan het bakken te slaan.

Taarten voor iedereen
Wie zin heeft in al dat lekkers moet zich op woensdag 24 april richting Markt begeven. Daar zullen enkele personeelsleden, bijgestaan door leden van de seniorenadviesraad, iedereen opwachten aan hun eigen marktkraampje in de buurt van het stadhuis. Taart en koffie aan een democratische prijs van 2 euro kunnen ter plekke verorberd en gedronken worden in een gezellige sfeer. Wie wat meer gehaast is, maar toch een bijdrage wil leveren, kan ook cakejes of koekjes in een zak kopen.

Kom op appels
Voor wie het liever wat gezonder ziet, worden binnen de stadskringen zelf appels verkocht. Ieder personeelslid krijgt de kans om een zakje van 1,5 kg te kopen voor slechts 3 euro. Onder het motto ‘hoe meer, hoe beter’, krijgen ook familieleden de kans om de stad te steunen in deze actie.

Geld ingezameld, wat nu?
De enorme inspanningen van het stadspersoneel moeten er voor zorgen dat Deinze aan de mooie som van 5000 euro of – nog beter – meer dan dat geraakt. Alleen dan kan het Deinse fietsteam onder leiding van burgemeester Jan Vermeulen aan de startlijn van de vierdaagse verschijnen. Ook het geld dat verzameld wordt in het evenementendorp aan de Brielpoort op 11 mei zal naar de stichting gaan. De totale opbrengst van alle participerende steden wordt integraal geschonken aan Kom op tegen kanker.

info: Marijke Van Quickelberghe, diensthoofd interne zaken, Markt 21, 9800 Deinze, tel. 09 381 95 35, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...