Lazy fridays sluiten af met blues van Roland en Kathleen Vandenhoudt

LazyFriday_Kathleen

© Metronoom

Op vrijdag 10 mei valt het doek over de zesde concertenreeks van Cultuurschok. En bij een einde hoort ook een orgelpunt. Daarvoor zorgt Dominique Vantomme. De Deinzenaar die momenteel aan de zijde van Axelle Red door Europa reist met de “Rouge Ardent”-tournee, werpt op 10 mei in zaal De Rekkelinge het anker uit voor een wederzien met muzikale matrozen van het eerste uur. In zijn thuishaven speelt de bezige bij de blues met Kathleen Vandenhoudt en Roland Van Campenhout, ongekroonde koningin en koning van de 12 vierkwartsmaten.

Kathleen Vandenhoudt heeft menige muzikale watertjes doorzwommen. Die brachten haar onder andere in Rusland, als Belgisch ambassadeur met Pieter-Jan Desmet en Steven Debruyn, en in Spanje bij de gerenommeerde componist en jazzmuzikant Xavi Maureta. Het Gentse enfant terrible van de blues, Roland Van Campenhout, deelt de jongste tijd wel eens vaker het podium met muzikale zielsverwanten onder wie Steven Debruyn en Tony Gyselinck. Deze keer heeft hij naast Kathleen Vandenhoudt ook Bert Marijsse aan zijn zijde, de jonge Deinzenaar die onder meer met de bluesband “Moanin Maurice and the Muddy Roads” hoge ogen gooide bezijds de Oost-Vlaamse Leie.

LazyFriday_Roland

Roland

Tiny Legs Tim is dan weer aardig op weg de Belgische blues – revelatie van het jaar te worden. Zijn eerste full album ‘ONE MAN BLUES’, geïnspireerd door de vooroorlogse Delta Blues, maakte alvast grote indruk.
De blauwe vlag wappert de oevers toe. Bol de zeilen. Hier komt de blues.

Praktisch: vrijdag 10 mei, zaal De Rekkelinge, Deinze. De deuren gaan open om 20u, het concert start om 20u30.
Prijs: 16 euro in voorverkoop, 18 euro aan de kassa. De tickets kan je bestellen op www.cultuurschok.be, in de voorverkooppunten AD Delhaize en Esso De Witte, en ten slotte op de ticketphone 0475/76 51 43 (na de kantooruren).

[mapsmarker marker=”10″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...