Deinze labyrint

Sp.a Deinze voerde afgelopen zaterdag actie op het Sint-Poppoplein. Hun ludieke actie, “Deinze Labyrint”, wil de chaotische verkeerssituatie in en rond Deinze aankaarten. Daarom stuurden de sociaaldemocraten de Deinzenaren door een heus doolhof, vol wegversperringen en omleidingen. Met een lekkere wafel als beloning voor wie het aandurfde.

Spa Labyrint_IGP7931

“Het mobiliteitsprobleem in Deinze is al jaren een hot topic, maar de voorbije weken bereikte het toch wel zijn kookpunt”, zegt Yves Eggermont, verkeersdeskundige van sp.a Deinze. “De aanhoudende werkzaamheden aan de op- en afritten van de E17, de Karel Piquélaan en de net gestarte werken aan de N43 in Sint-Denijs-Westrem brengen, samen met nog enkele andere kleinere werken, het verkeer in Deinze tot stilstand”.

Spa Labyrint__IGP7970cut

“Het regionale, het gewestelijke en het gemeentelijke niveau communiceren niet met elkaar,” vertelt voorzitter Freija Dhondt. “Gewest en provincie, de stad Deinze en de buurgemeenten stemmen wegenwerken onvoldoende op elkaar af. Dit is een probleem dat wij met onze actie vandaag willen aankaarten. De stad moet haar werk doen en de hete aardappel niet doorschuiven.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...