GroenRood steekt nieuwe speelpleinwerking De Kriebel een hart onder de riem

Vakantie, iedereen kijkt ernaar uit, maar voor ouders is het vaak het begin van een zoektocht naar geschikte opvang. Het is niet altijd even gemakkelijk om voor kinderen gepaste en betaalbare opvang te vinden. Deinze heeft de laatste jaren geïnvesteerd in de buitenschoolse opvang in de Brieltuin Deinze en Petegem. Daarnaast zijn er de traditionele speelpleinwerking en de sportkampen.

GroenRood_speelplein

Annick Verstraete: “De laatste jaren komen er verschillende private initiatieven, dat toont aan dat de vraag naar opvang nog steeds groter is dan het aanbod. GroenRood vraagt al lang naar een uitbreiding van de kleutersportkampen in de zomervakantie, echter zonder resultaat. Wij steunen het dan ook dat jonge mensen de handen uit de mouwen steken en initiatieven als deze nemen”

Eva Martens: “GroenRood heeft gesuggereerd om de inschrijvingen voor de sportkampen vroeger te starten. Nu is dat pas eind april, dat is voor veel ouders te laat in functie van hun verlofregeling. Zowel de jeugdbewegingen, mutualiteiten als andere private organisaties maken in januari reeds hun aanbod kenbaar.”

Patrick Leroy: “De kostprijs van sportkampen en kinderopvang tijdens de vakanties is niet altijd democratisch. Om die reden steunen wij dan ook sterk het nieuwe initiatief dat een alternatief wil bieden voor de alsmaar duurdere kinderopvang tijdens de schoolvakanties. Kinderen kunnen hier een ganse dag vertoeven onder deskundige begeleiding in een mooie omgeving voor slechts 5 euro”

Mieke Roelens: “Jonge mensen die sociaal ondernemen verdienen onze steun. Zij zorgen ervoor dat kinderen zicht ten volle kunnen uitleven samen met leeftijdsgenoten. Zij verdienen dan ook een GroenRode attentie van de paashaas. Wij wensen De Kriebel alle succes toe”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...