VELT-Leieland organiseert een info-avond over aromatherapie op donderdag 18 april.

Aromatherapie is een tak van de kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie. Etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd, zijn de vluchtige bestanddelen van aromatische planten. Ze worden gewonnen uit de bladeren, de bloemen, de zaden, de schors en de wortels van planten.

Etherische oliën kunnen gebruikt worden om te verstuiven, te verdampen, in bad, om te masseren of om in te nemen. Ze worden toegepast bij allerlei kleine en grotere kwaaltjes zoals hoest, verkoudheid, wondverzorging, slaapproblemen, insectenbeten, stress, huidproblemen, enz. maar ook in een ontspanningsbad, om de lucht de zuiveren of te ontsmetten, om insecten te verdrijven…

Etherische olies zijn zeer sterk geconcentreerd en hun werking is zeer krachtig. De geneeskrachtige werking ervan is ook wetenschappelijk onderbouwd.
Hecht je belang aan gezond leven op basis van natuurproducten? Wil je graag meer te weten komen over de heilzame werking van planten en etherische oliën? Dan is deze infoavond aromatherapie iets voor jou! Gedurende deze avond maak je kennis met aromatherapie, leer je wat etherische oliën zijn, wat ze te bieden hebben en hoe ze op een veilige manier gebruikt moeten worden. Aan de hand van tal van voorbeelden wordt het praktisch gebruik (zowel voor volwassenen als voor kinderen) van een aantal belangrijke etherische oliën besproken. Syllabus inbegrepen.

Anja Blondeel: herboriste, gezondheidstherapeute & VELT-lesgeefster
Wanneer: donderdagavond 18 april 2013, 20u – Inkom: € 3,5
Waar: zaal Guldepoort, Imschootplein, bovenverdieping.

[mapsmarker marker=”9″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...