Stadsbestuur Deinze blijft bewoners Gaversesteenweg negeren!

Persbericht Actie-comité Gaversesteenweg: “De reden waarom het actie-comité Gaversesteenweg de alarmbel luidt, is omdat een week geleden in de media verscheen dat het bestuur Stad Deinze en het Vlaams gewest de zoveelste studie heeft besteld, ditmaal om de doortocht op N466 in Leerne aan te pakken met een vernieuwd fietspad en een aantal verfraaiingswerken tussen de rotonde en Engelhoekstraat. Ook zullen er onteigeningen nodig zijn om nieuwe fietspaden aan te leggen, niet dat we tegen het aan leggen zijn van beter fietsinfrastructuur maar wel tegen het feit dat wij als bewoners langs de Gaversesteenweg in een onteigeningzone al meer 10 jaar wachten op een definitieve beslissing wat betreft rechtszekerheid op wonen.

Terwijl de bewoners langsheen de N466 die met onteigeningen geconfronteerd zullen worden reeds weten wanneer dit zal uitgevoerd zal worden namelijk in 2018, dit antwoord kregen ze van Minister van Mobiliteit Hilde Crevits. Het Stadsbestuur van Deinze moet leren prioriteiten aan de dag leggen, en de meest prangende en dringende dossiers op lossen, opdat bewoners van een bedreigde straat zoals Gaversesteenweg terug rechtszekerheid krijgen.
De bewoners en handelaars van de Gaversesteenweg leggen hun hoop op de Streefbeeld studie van Het Vlaams gewest die nu aan de gang is en eind 2013 zal afgerond zijn, indien er geen antwoord komt in 2014 stappen we naar de Raad Van State met een klacht!”

Voorzitter Vermeulen Ronny

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...