Natuurwandeling Deinze plus “vogelgeluiden voor dummies” op zondag 14 april 2013

Bestuur_natuurpunt_Deinze

Natuurpunt Deinze plus organiseert in de volgende twee jaar met de steun van Stad Deinze in alle deelgemeentes een natuurwandeling. Hiermee willen we liefhebbers de kans geven ook in de eigen buurt groene plekjes beter te leren kennen. Een volgende wandeling gaat door in Deinze zelf op zondag 14 april. Op het eerste zicht een niet-alledaagse keuze, maar met het thema ‘vogelgeluiden voor dummies’ gaan we op zoek naar (stads)vogels en die vinden we hier tussen de huizen aan de Leie als in het Kaandelpark, de Brielmeersen of in het St. Martinuspark. Tijdens de wandeling concentreren we ons op een achttal veel voorkomende soorten en leren we spelenderwijs hun zang kennen. U zal opkijken welke mooie en interessante groene plekjes in het stadscentrum zelf te ontdekken zijn.

We zijn tevens bijzonder blij dat we toelating hebben ontvangen om ook de historische tuin van dokter Lemeire te bezoeken in de Kortrijkstraat. Het is de enige historische tuin die in deze buurt is gelegen: een typische Engelse landschapstuin zoals frequent aangelegd in de 18de en 19de eeuw. Er werden vaak zeldzame bomen en struiken aangeplant en dit geldt ook voor deze tuin, die een moerascypres, een treurbeuk, een Hongaarse linde en een waaierbeuk heeft staan. De tuin trekt verder een grote verscheidenheid van dieren aan waaraan de tuinvijver toe bij draagt.

Ben je dus geïnteresseerd welke vogel iedere morgen aan je slaapkamervenster komt zingen of hoe de koolmees nu weer klinkt, kom dan alvast meeluisteren.

Gidsen: Koen Bilcke, tel 0473/81.43.58 en Etienne Colpaert. Samenkomst aan het St-Poppoplein in Deinze op zondag 14 april om 9u30. Einde rond 11u30. Geschikt voor families en beginners. Meebrengen: goed schoeisel, eventueel vogelgids, verrekijker. Gratis, geen inschrijving nodig.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...