Marktactie in het kader van ‘Deinze houdt van borsten’

Op de woensdagmarkt van 8 mei vond een actie plaats georganiseerd door de werkgroep ‘Deinze houdt van borsten’. Aan de bus van de Bond Moyson, ter hoogte van de kerk, werden flyers met het programma ‘Deinze houdt van borsten’ en moederdagkaartjes uitgedeeld. Dr. Thaler en een team van het Sint-Vincentiusziekenhuis probeerden ter hoogte van de stadshal mensen warm te maken voor een blik achter de schermen van de dienst radiologie van het Sint-Vincentiusziekenhuis met een bezoek aan de mammografische eenheid. De thuiszorgwinkel van de CM hield op hetzelfde ogenblik opendeurdag.

050- Françoise De Loof, Dr Béatrice Thaler, Chris Van Heule, schepen Trees Van Hove,Veerle Walgraeve en Anneleen De Wilde

Meimaand = Deinze houdt van borsten
In mei staat Deinze volledig in het teken van de campagne ‘Deinze houdt van borsten’. Hiermee wil Deinze borstkanker onder de aandacht brengen en de Deinzenaar correct informeren over borstkankeropsporing. Stad Deinze, het Sint-Vincentiusziekenhuis, Logo Gezond +, de seniorenraad, de mutualiteiten, lokale dienstencentra, apothekers en tal van verenigingen scharen zich achter deze actiemaand.
Andere activiteiten
Maar ‘Deinze houdt van borsten’ is nog veel meer. Noteer alvast volgende data in je agenda:
• 17 of 24 mei van 10 tot 12 uur en 21 en 30 mei van 14 tot 16 uur: interactief bezoek aan de tentoonstelling met gids, in het Brielpunt, Mouterijdreef 22. Inschrijven via [email protected], 09 381 95 05
• 24 mei om 14 uur in LDC Elfdorpen: De radioloog vertelt: ‘Het nut van vroegtijdige opsporing van borstkanker’. Inschrijven via 09 387 76 10
• 29 mei om 19.30 uur: Ladies@themovie: Calendar Girls in de Ceder. Inschrijven via Viva Deinze: 09 386 98 76 of 0472 97 99 40
• Vrij bezoek aan de tentoonstelling ‘Laat naar je borsten kijken’ Brielpunt, Mouterijdreef 22 van 3 mei t.e.m. eind mei
Info: Dienst sociale zaken, Tel. 09 381 95 04, [email protected]www.deinze.be/borstkanker www.bevolkingsonderzoek.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...