Afsluiting werkjaar stedelijke jeugdraad

Op donderdag 16 mei wordt het werkjaar van de stedelijke jeugdraad afgesloten met een laatste algemene vergadering en een barbecue, het moment bij uitstek om terug te blikken op een geslaagd werkjaar waarin de dag van de jeugdbeweging, de nieuwe fuif Check Point en de speelstraat stuk voor stuk mooie hoogtepunten waren.

De jeugdraad, het inspraakorgaan voor jongeren uit Deinze, is opgericht om de ideeën, suggesties en opmerkingen van de Deinse jeugd over te brengen aan het stadsbestuur. De laatste tijd probeert de jeugdraad haar bekendheid te vergroten. Dat doen ze aan de hand van hun Facebookpagina (www.facebook.com/JeugdraadDeinze), hun maandelijkse algemene vergaderingen maar vooral door jaarlijks 3 mooie evenementen voor kinderen en jongeren te organiseren. Op vrijdag 19 oktober 2012 vierden ze de verjaardag van de jeugdverenigingen met ‘De dag van de jeugdverenigingen’. Dit jaar werd het evenement georganiseerd op het Sint-Poppoplein van Deinze. De oplichtende kolen in de vuurkorven, het vroege optreden van Maarten Van Den Bossche, de warme chocolademelk en de amicale aanwezigheid van de vele jeugdbewegingen zorgden voor een fantastische sfeer.

Gloednieuwe fuif Check Point
De jeugdraad kwam dit jaar op de proppen met de gloednieuwe fuif Check Point, die plaats vond op 8 maart 2013. Vanaf 22 u. barstte het feest in de Brielpoort voor iedereen los met Dj Freaquency (MNM Dj-Contest winnaar), Gunther D (STUBRU), Les Mecs (alom bekend) en Fou Concept (Student Kick-off). Alle laatstejaars werden door de jeugdraad in de watten gelegd ter gelegenheid van hun 100-dagenviering. Ze kregen een gratis vat, lekkere hapjes en een goodiebag. Check Point was een fantastische fuif voor iedereen en werd positief onthaald. De leden van de jeugdraad kijken alvast uit naar de volgende editie van Check Point, die zal plaatsvinden op 28 februari 2014.

Op 21 april 2013 bundelden heel wat Deinse jeugdverenigingen, de jeugdraad en de jeugddienst hun krachten samen voor een spetterende speelstraat. De nadruk werd opnieuw gelegd op de Deinse jeugdverenigingen en hun attracties. Er waren ook enkele gehuurde attracties zoals een springkasteel en een circuspiste. Deze zonnige en leuke namiddag kon helemaal gratis aangeboden worden dankzij de logistieke steun van het stadsbestuur en de financiële steun van de jeugdraad, die dit alles kon organiseren dankzij de opbrengst van de fuif Check Point.

DSC_3087

Onafhankelijke leden jeugdraad gezocht
Sinds 2012 trekt de jeugdraad onafhankelijke, nieuwe leden aan. Naast vertegenwoordiging uit de diverse Deinse jeugdbewegingen en leerlingenraden zijn ook gecoöpteerde jongeren welkom. Wil jij meewerken aan het jeugdbeleid in Deinze? Heb je een goed idee voor jongeren in Deinze of wil je mee onze diverse evenementen helpen organiseren? Kom dan vrijblijvend naar de jeugdraad of mail naar [email protected] voor meer informatie.
Info: Stedelijke Jeugddienst, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, tel. 09 381 68 50, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...