Drugpunt Deinze zoekt naar enthousiaste jongeren

Drugpunt Deinze is op zoek naar enthousiaste jongeren die zich willen inzetten voorhet Koelboxproject. Koelbox is een participatief preventieproject dat wordt gedragen door envoor jongeren. Het project wil jongeren in Deinze ondersteunen in hun spontane ofgeorganiseerde samenkomst op publiek terrein, meer bepaald het Sint-Martinuspark.

Jongeren hebben immers het recht op ontmoeting. Het Koelboxproject is een peer-to-peerproject dat handelt vanuit een positieve en nietveroordelende benadering. Het project wil sensibiliseren: belichten, bewust worden en bespreekbaar maken van thema’s, interesses en fenomenen. Het is gericht op recht op ontmoeting, spontane recreatie en culturele ontplooiing van jongeren in de stad volgens sociaalwenselijke waarden en normen. Dit kan een basis betekenen voor creativiteit, uitdaging en/of verandering.
Een onderdeel van het koelbox project is de Wielie, de bakfiets waar de vrijwilligers mee naar het Sint-Martinuspark trekken. De Wielie kunnen zij vullen met frisdrank, frisbi’s, voetballen enz. De Wielie is een middel om de jongeren aan te spreken.
In september 2013 zal er ook een grotere activiteit gepland worden – vorig jaar was dit een minivoetbaltoernooi – maar dit is volledig in te vullen door de vrijwilligers die hun creativiteit devrije loop kunnen laten gaan. De vrijwilligers krijgen de vrijheid om de activiteiten in te vullen, zijdragen het project en worden ondersteund vanuit Drugpunt. Er wordt met de vrijwilligers ooksamengekomen om te zien hoe alles verloopt en wat er volgens hen anders kan. Om ook deze zomer weer met de Wielie aan de slag te gaan is de eerstvolgende samenkomst gepland opwoensdag 3 juli om 19 u. in Brieljant (Mouterijdreef 20 in Deinze), alle geïnteresseerden zijn hier welkom.

Vanuit Drugpunt Deinze zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor het Koelboxproject. Kom je graagcreatief uit de hoek? Denk je graag mee over hoe het park eruit zou kunnen zien? Wil je deeluitmaken van het project? Heb je tips over wat ‘de Wielie’ naar het park kan brengen? Of wil jeeen kijkje komen nemen op onze samenkomst om meer te weten te komen over het project? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Sanne Foulon op 09 381 86 64, of [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...