GroenRood vraagt subsidies voor elektrische (bak)fietsen

Een verkeersveilige en leefbare stad staat hoog op de politieke agenda. Naast structurele ingrepen zijn er ook maatregelen mogelijk op kleine schaal, die de verkeerscirculatie in Deinze kunnen bevorderen. De raadsleden van GroenRood hopen de gemeenteraad donderdag te kunnen overtuigen om een subsidiëring te voorzien voor de aankoop van elektrische (bak)fietsen.

Laura Baets: “Het gebruik van de elektrische fiets wordt steeds populairder zowel bij de 50 plussers die willen blijven deelnemen aan langere fietstochten, maar ook bij de jonge fietser, die blij is dat hij zich dankzij de hulp van de elektrische motor wat minder moet inspannen voor het woon-werkverkeer, voor langere afstanden of bij het meenemen van kinderen op de fiets of in de fietskar.”

Annick Verstraete: “De kostprijs voor een elektrische fiets blijft een grote investering en is voor sommige mensen een drempel tot aankoop. Het stadsbestuur kan hier zijn steentje bijdragen door het toekennen van een subsidie. Wij hebben ons gebaseerd op het subsidiereglement van Gent, toch wel een fietsstad bij uitstek. Enkel inwoners van Deinze kunnen een aanvraag doen en het moet gaan om de aankoop van een nieuwe elektrische fiets of bakfiets.”

Dirk Stroobandt: “Het gebruik van de elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto en levert een bijdrage aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Als de aanvrager van de subsidie kan aantonen dat in de periode van 6 maand voor of na de aankoop van de elektrische fiets binnen het gezin een Belgische nummerplaat werd geschrapt dan verdubbelt de subsidie.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...