Charter ‘Gezonde Gemeente’

Het charter ‘Gezonde Gemeente’ werd op de gemeenteraad van 27 juni goedgekeurd. Naar aanleiding van de oproep van LOGO Gezond+ vzw (lokaal gezondheidsoverleg) besliste het schepencollege het label ‘Gezonde Gemeente’ te ondertekenen op het symposium op 23 april 2013. Met dit label toont de stad zich bereid gezondheidsbevordering op te nemen in de Beheers- en beleidscyclus (BBC) en de meerjarenplanning 2014-2019.

Op 23 april ondertekenden de burgemeesters, OCMW-voorzitters en schepenen van 118 Vlaamse steden en gemeenten samen met Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Volksgezondheid en Inge Vervotte, voorzitter van het VIGeZ, het charter ‘Gezonde Gemeente’ op het gelijknamige symposium in Mechelen. Voor de stad Deinze ondertekende schepen Trees Van Hove het charter.
De steden en gemeenten die het charter ondertekenen, verklaren een samenhangend beleid te zullen ontwikkelen, dat iedereen kansen biedt om gezond te leven in een gezonde omgeving.
Trees Van Hove - Inge Vervotte
Zo engageren ze zich om zowel sensibiliserende acties als projecten voor een gezond aanbod (van bijvoorbeeld groenten en fruit) en een gezonde omgeving (bijvoorbeeld fietspaden) aan te bieden. Ook hebben ze de intentie de nodige capaciteit, budget en deskundigheid voor gezondheidsacties te vergroten.
De uitreiking van het charter is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ), de Vereniging oor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD), de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de Vlaamse Logo’s (Lokaal Gezondheidsoverleg), met steun van de Vlaamse overheid.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...