Zware bedrijfsbrand met twee gewonden bij fruitteeltbedrijf Wolfcarius Fruit Supply

Zaterdagavond 29 juni 2013 werd de brandweer van Deinze kort voor middernacht opgeroepen voor een brand in de Olsenestraat, net over de grens van het Deinse grondgebied. Bij aankomst bleek het om een zware bedrijfsbrand bij fruitteeltbedrijf Wolfcarius Fruit Supply te gaan. Een loods van 1.500 vierkante meter stond in lichterlaaie. De loods kon niet meer gered worden, ook een aanpalend gebouw liep zware brandschade op. Twee Poolse arbeiders liepen ernstige brandwonden op toen ze uit het gebouw wegvluchtten. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis van Waregem en het UZ Gent, maar zijn niet in levensgevaar.

De brandweerkorpsen van Tielt, Waregem, Aalter en Gent  boden versterking bij de bluswerken. Omstreeks 5 u kwam een deskundige van het parket ter plaatse, het bedrijf werd omstreeks 7 u terug vrijgegeven. Over de oorzaak is weinig bekend, vast staat dat de brand een accidentele oorzaak heeft, en wellicht in de keuken ontstond. De brandweer van Deinze blijft nog tot zondagmiddag ter plaatse om na te blussen. Er is geen hinder voor het verkeer. De stad Deinze zal het getroffen bedrijf zoveel mogelijk bijstaan. Burgemeester Jan Vermeulen bedankt alle hulpdiensten voor hun inzet de afgelopen nacht.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...