Afritten complex Deinze E17 bijna terug open.

De werken op de E17 van de grens met West-Vlaanderen tot Deinze zitten voor op schema. Van woensdagavond 28 augustus tot vrijdagmorgen 30 augustus wordt de snelweg voorbereid op de volgende fase. Vrijdagmorgen voor de ochtendspits start fase 3. Vanaf dan wordt gewerkt op de E17 van de grens met West-Vlaanderen tot net voorbij complex Kruishoutem. De op- en afrit Kruishoutem in de richting van Gent gaan dicht voor het verkeer. Ook de oprit richting Kortrijk gaat dicht om veiligheidsredenen. Alle op- en afritten van complex Deinze gaan terug open voor het verkeer.

werken_E17_2013_DSC_9997

Fasewissel
Het Agentschap Wegen en Verkeer start woensdagavond 28 augustus (19u) met de voorbereidende werken voor de nieuwe verkeerssituatie die vanaf vrijdagmorgen van kracht zal zijn. Om de voorbereidende werken uit te voeren zal de verkeersituatie verschillende keren wijzigingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt de weggebruikers om extra voorzichtig te zijn.

Op woensdagavond wordt eerst complex Deinze terug opengesteld. Pas daarna wordt de afrit Kruishoutem richting Kortrijk en de op- en afrit Kruishoutem in de richting van Gent afgesloten voor het verkeer. Op donderdag zal het verkeer twee rijstroken hebben in elke richting over de volledige lengte van de werf (Kruishoutem tot Deinze). In de nacht van donderdag op vrijdag wordt de fasewissel afgewerkt, zodat de nieuwe verkeerssituatie op vrijdagmorgen voor de ochtendspits van kracht zal zijn.

Overdag heeft het verkeer tijdens de fasewissel in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar, ’s nachts slechts één.

werken_E17_2013_DSC_0002

Gewijzigde verkeerssituatie
Vanaf vrijdagmorgen 29 augustus (6u00) gaat de derde fase van start. Het verkeer zal overdag en ’s nachts 2 rijstroken ter beschikking hebben in beide rijrichtingen. De op- en afrit Kruishoutem in de richting van Gent zijn dicht voor het verkeer. Ook de oprit richting Kortrijk gaat dicht om veiligheidsredenen. De afrit richting Kortrijk blijft wel open.

Verkeer met bestemming afrit Kruishoutem moet eerder afrijden aan knooppunt Waregem. Via de N382, N43 en N459 komt men aan de afrit Kruishoutem of men kan op de E17 doorrijden tot Deinze en daar terugdraaien.

Verkeer met bestemming E17 richting Gent moet de N459, N43 en N35 volgen tot de oprit naar de E17 in Deinze.

Verkeer met bestemming E17 richting Waregem moet de N459, N43 en N382 volgen tot de oprit naar de E17 in Waregem.

Alle omleidingsplannen zijn raadpleegbaar op www.wegenenverkeer.be/E17

Minderhindermaatregelen
Het Agentschap Wegen en Verkeer doet inspanningen om de hinder voor de weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden:

Door 24u op 24u en 7 dagen op 7 te werken, kan de uitvoeringstermijn uiterst kort gehouden worden.
De drukste zone (tussen complex Deinze en Kruishoutem) is volledig afgewerkt in de verkeersluwe zomermaanden.
Het agentschap maakt gebruik van een filedetectiesysteem om kopstaartaanrijdingen te voorkomen.
Er komt een zichtscherm tussen de rijrichtingen om kijkfiles te voorkomen.
Achtergrond

Deze onderhoudswerken zijn het sluitstuk in de heraanleg van de E17 tussen Gent en de grens met West-Vlaanderen. De voorbije jaren vonden al gelijkaardige werkzaamheden plaats op het deel tussen Deinze en Waregem, in de rijrichting van Kortrijk, en tussen Zwijnaarde en Deinze in beide richtingen. Het doel van deze werken is om de laatste strook, namelijk die tussen Waregem en Deinze, een structureel onderhoud te geven. Het agentschap kiest voor een duurzame heraanleg in beton. De komende 30 jaar zal geen structureel onderhoud meer nodig zijn tussen Gent en de provinciegrens.

Info: http://www.wegenenverkeer.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...