Dichters palmen Markt in

Op 31 augustus en 1 september vindt de tweede editie van Feest op de Markt Plaats. Het cultureel festival brengt een verrassende cocktail van fotografie, theater, muziek en film. Ook de Deinse dichters laten zich dat weekend niet onbetuigd. Zo zal het DéCéDé (DichtersConventDeinze) onder de vleugels van stadsdichter Martin Carrette twee dagen lang eigen werk tentoonstellen. Hoogtepunt van deze poëziemanifestatie wordt het ‘Tekstbalkon’, een multimediale voordracht vanuit twee flatgebouwen.

Markt Deinze

Kiezen voor poëzie

Voor dit poëzieproject slaan Cultuurschok vzw, de stad Deinze en het DéCéDé de handen in elkaar. Het DichtersConventDeinze bestaat uit een gezelschap van acht dichters onder leiding van stadsdichter Martin Carrette. Naast Carrette zelf behoren ook Luc C Martens, Carolien Planckaert, Patrick Verstraete, Franky Taveirne, Sofie Vanlerberghe, Hilda Baertsoen en Steven Van de Putte tot het schrijversgenootschap.
Zij stellen alle 8 permanent eigen werk tentoon op een originele locatie. Bezoekers kunnen namelijk hun poëzie lezen in de typische kieshokjes uit de Brielpoort. Met een kwinkslag doopten de dichters hun project “Kiezen voor poëzie”. Zo’n hokje met een gordijntje refereert aan “het intimistisch gebeuren dat lezen nu eenmaal is”, legt Martin Carrette uit. De leeshokjes zijn gratis op de Markt te bezoeken op zat. 31 augustus (van 14u tot 22u) en op zon. 1 september (14u tot 20u).

Het Tekstbalkon

Hoogtepunt van de manifestatie wordt een multimediale live – performance ter hoogte van twee flatgebouwen op de Markt. Van op meerdere balkons zullen de dichters poëzie voordragen die allen een specifiek aspect van het leven op de Markt belichten. Van de woensdagmarkt over de interimkantoren tot de stadsluifel, alle onderwerpen komen aanbod tijdens deze poëtische carrousel. Soms kritisch of sarcastisch dan weer ingetogen of romantisch, het DéCéDé trekt alle registers open. “De bezoeker wordt uitgenodigd om op een totaal andere manier naar de Markt te kijken”, klinkt het bij Cultuurschok en DéCéDé. Tot slot zal Martin Carrette ook zijn 11e en laatste Stadsge z/d icht’, een postkaartgedicht over de deelgemeente Gottem, in primeur aan de inwoners van Deinze voorstellen. Alle gedichten worden ook simultaan geprojecteerd op TV – schermen.
Het optreden vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 16u tot 17u, ter hoogte van handelszaak De Speelvogel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...