Gewogen en te licht bevonden

Leven in de brouwerij aan de muziekschool in Deinze afgelopen vrijdag. Oppositiepartijen Groenrood, N-VA, Wakker Deinze en sp.a voerden er gezamenlijk actie. Met haar slogan “Gewogen en te licht bevonden”, vraagt de verenigde Deinse oppositie aandacht voor de keuzes van het stadsbestuur. Vooral het in aanbouw zijnde dure administratief centrum (AC) blijft een doorn in het oog. Om haar boodschap kracht bij te zetten nodigt de oppositie alle inwoners van Deinze uit op 29 september voor een collectieve actie.

Een grote weegschaal, centraal opgesteld aan de school, staat symbool voor de keuzes van het stadsbestuur. Het AC weegt op zichzelf zwaarder dan andere projecten zoals het cultureel centrum, de kunstacademies, geplande dorpskernvernieuwingen, enzovoorts. De oppositie is er van overtuigd dat het geldverslindende AC aanzienlijk meer zal kosten dan geraamd. Met stilstand in de andere projecten als gevolg.

Gewogen en te licht bevonden

“Iedereen moet keuzes maken en nadenken over zijn of haar uitgaven”, klinkt het unisono. “Ook Deinze moet keuzes maken. Investeringen in infrastructuur zijn nodig, maar ook de lokale economie, sport, cultuur en het welzijn van de mensen verdienen de nodige aandacht en middelen. Er is meer dan prestige alleen.”

Met de actie wil de oppositie nu vooral de bal aan het rollen brengen. In de aanloop naar 29 september zullen de partijen samen de Deinzenaren over de streep halen om op die ene dag duidelijk te tonen dat ze dit niet pikken. Wat er precies te gebeuren staat kregen we nog niet te horen. Enkel de datum (29/09/2013), het uur (12u) en de mysterieuze boodschap “dat het gezellig wordt voor alle leeftijden”… Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...