Halve #triatlon in Deinze 25 augustus 2013 @sporteventsbe

Op zondag 25 augustus vindt voor de eerste maal een halve triatlon plaats in Deinze. De wedstrijd is een organisatie van sport-events.be in samenwerking met stad Deinze en de gewaardeerde steun van het lokale bedrijfsleven. Er worden ongeveer 400 atleten verwacht.

Op zondag 25 augustus wordt Deinze het mekka voor de triatlonatleet. Dan wordt om 9.45 u. het startschot gegeven van een halve triatlon. Ongeveer 400 atleten, professionals en amateurs, mannen en vrouwen worden aan de start verwacht. De deelnemers zullen 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen. Het einde wordt voorzien omstreeks 18 u.


Hierboven een sfeerbeeld van de Triatlon in Herderen

Parcours en toeschouwers
De zwemstart wordt gegeven achter de Brielmeersen, ter hoogte van de kruising van het Schipdonkkanaal en de Leie. De zwemmers komen ter hoogte van het Sint-Poppoplein uit het water en beginnen daar aan de fietsproef van 90 kilometer. Vier rondes van elk ongeveer 23 kilometer zullen ongetwijfeld voor spectaculaire doortochten op de Markt zorgen.
Als laatste onderdeel van de triatlon wacht de atleten tot slot een tocht van 3 rondes van ongeveer 21 kilometer door de Brielmeersen. Ook hier is bij iedere ronde een passage op de Markt voorzien. De eerste atleten worden er omstreeks 14 u. over de eindstreep verwacht.
Iedereen is van harte welkom op de Markt om dit sportieve feest mee kleur te helpen geven.

Deelname van toppers
De organisatie kan rekenen op de deelname van verschillende toppers, zowel bij de mannen als de vrouwen. Zo wordt onder meer Frederik Van Lierde (in juni nog winnaar van de IronMan in Nice), aan de start verwacht. De halve triatlon van Deinze is bovendien het enige sportevenement in België waar je deze wereldtopper dit jaar nog aan het werk kan zien.

Inschrijven en vrijwilligers gezocht
Inschrijven is mogelijk op www.sport-events.be. Heb je zin om als vrijwilliger mee te werken aan dit evenement, stuur dan een mailtje naar [email protected]. Onder de vrijwilligers wordt een fietsvakantie van Kortweg Cycling Travel Deinze verloot.

Infowww.sport-events.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...