Liberale Vrouwen van Deinze steken hun kop in het zand

Het is zeer ongewoon voor de geëngageerde dames van de Liberale Vrouwen van Deinze, maar voor één keer steken ze hun ‘kop in het zand’, om solidair te zijn met de struisvogels. Op vrijdag 30 augustus brengen ze namelijk een bezoek aan de Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Aarsele.

Op deze boerderij worden struisvogels gekweekt vanaf het ei tot en met slachtvogels. Samen met sympathisanten willen de dames alles te weten komen over deze vreemde Afrikaanse vogel.

Op een educatieve maar ook plezante manier worden alle facetten van de struisvogelkweek toegelicht: verzorging, selectieprocedure voor de kweek, moderne bedrijfsvoering, weidebeloop, struisvogelproducten (eieren, pluimen, lederwaren), bereidingen … Ook meer fysiologische elementen komen aanbod om ten slotte te eindigen met de hamvraag: ‘steken struisvogels werkelijk zo vaak hun kop in het zand’?

Praktisch:
· toegangsprijs: € 7,5 (rondleiding met gids, 2 proevertjes en koffie à volonté met cake)
· verzamelen om 14u op de parking aan de Brielpoort te Deinze (verplaatsing met eigen wagens). De sportievelingen mogen deze uitstap met de fiets doen maar vertrekken iets vroeger, om 13u30 aan de parking Brielpoort. Terug thuis tussen 16u30 en 17u
· Reservatie voor 23.8.2013 bij Régine op 09/388.52.88
(adres Schobbejaks Hoogte : Deinzesteenweg 182, 8700 Aarsele/Tielt)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...