Voetgangersoversteek Scholencampus Erasmus Volhardingslaan krijgt bijkomende lichtsterkte

Op verzoek van gemeenteraadslid Yannic Demeyer, is door het agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen onderzocht of er bijkomende verlichting kon geplaatst worden aan de voetgangersoversteek aan de scholencampus Erasmus op de Volhardingslaan in Deinze.

Yannic-Demeyer

‘De scholencampus ligt ideaal voor jonge werkende gezinnen op de Volhardingslaan, maar het is van zeer groot belang dat er voldoende aandacht is en blijft voor de verkeersveiligheid’, meldt Demeyer. ‘Zeker in donkere dagen en met de herfst en de winter in het vooruitzicht, zijn bijkomende maatregelen geen overbodige luxe’.

Het resultaat van de bevraging aan de dienst Electromechanica van het agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen was in eerste instantie, dat de dubbelzijdige verlichting en palen voldoende verlichting zouden moeten bieden. Daarop vroeg gemeenteraadslid Demeyer om alsnog een meting uit te voeren. Op basis van de lux-metingen bleek de lichtsterkte conform de wettelijke normen, maar het agentschap is bereid om toch een bijkomende inspanning te leveren.

Om de toestand rond de schoolomgeving nog te verbeteren, zullen de dichtst bij de voetgangersoversteek gesitueerde armaturen, voorzien worden van sterkere lampen, waardoor de lichtsterkte nog zal verhogen.
Er mag verwacht worden dat deze werken uitgevoerd zullen worden tegen 15 september 2013.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...