Hoog (sportief) bezoek voor Sp.a Deinze

Op vrijdag 16 augustus, een dag dat velen genieten van een rustige brugdag, loopt het storm in het volkshuis van de Deinse socialisten. Ze hebben namelijk hoog, en sportief, bezoek. Want die dag komen Johan Vandelanotte, John Crombez en een 150-tal sympathisanten langs tijdens de derde rit van hun jaarlijkse vijfdaagse fietstocht.

Affiche-John-&-Johan spa

Vijf dagen aan een stuk gaan de twee West-Vlaamse socialistische kopstukken op pad met hun achterban. Ze doorkruisen zowat heel West-Vlaanderen en doen tientallen dorpen aan, maar de derde dag springen ze er even uit. Zoals de tour soms ook een ommetje maakt buiten Frankrijk, zo passeren Johan en John ook even in het Oost-Vlaamse Deinze. Trouwens één van de weinige steden in het land waar nog een authentiek socialistisch volkshuis is.

Niet zo verwonderlijk dat ze halt houden in Deinze natuurlijk. John Crombez, nu federaal staatssecretaris voor fraudebestrijding, woonde jarenlang in Meigem en was een tijdlang actief bij sp.a Deinze. Volkshuis “Voor Ons Recht”, haar café “De Pulle” en de vele vrijwilligers actief bij sp.a Deinze en haar verenigingen zijn hem dus niet onbekend.

De fietstocht start die dag in Waregem. Om via Aarsele naar Deinze te trekken. Na genoten te hebben van een welverdiend koud buffet gaat de reis verder naar Kruishoutem. Daar houdt de groep de laatste maal halt en zet dan de spurt in terug naar Waregem. Daar aangekomen kunnen de spieren gemasseerd en kan iedereen uitblazen bij een natje en een droogje. Niet in het minst de minister en de staatssecretaris, die er dan al drie dagen fietsen hebben opzitten en er nog twee voor de boeg hebben.

[mapsmarker marker=”12″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...