Academies staan hoog op agenda van Deinse oppositie

GroenRood academies

Bij de start van het schooljaar nodigen de leden van de oppositie de ouders en leerlingen van de academies uit om deel te nemen aan een picknick op 29 september in het Kaandelpark.

Peter Broeren: “Uiterlijk in december moet er voor de Stad Deinze een meerjarenplanning zijn. In dat plan moeten de investeringen voor de komende jaren opgenomen worden. De meerderheid van CD&V en Open VLD heeft nu al laten blijken dat het administratief centrum hun prioriteit is. De oppositiepartijen in Deinze zijn het daar niet mee eens. De bouw van een nieuw administratief centrum is voor ons geen prioriteit en is bovendien te duur.”

Inge De Graeve: “Om onze ideeën kracht bij te zetten organiseren we op 29 september een ‘Pik het niet Picknick’ Deinzenaars kunnen op een sympathieke manier duidelijk maken dat ze hun belastingsgeld graag geïnvesteerd zien in een cultureel centrum, de academies, sport, wegenwerken, kinderopvang,…”

Freija Dhondt: “Het is niet voor niets dat we de academies kiezen als locatie om mensen uit te nodigen voor onze picknick. De situatie is hier schrijnend. Het personeel heeft nauwelijks plaats om te werken en een groot aantal kinderen volgt les in containerklassen. Ook de verkeersveiligheid is hier allesbehalve. Ouders kunnen hun kinderen niet veilig brengen en het fietspad wordt verhinderd door geparkeerde wagens.”

Dirk Stroobandt:” Voor ons is het duidelijk dat de renovatie van de academies een prioriteit is voor deze legislatuur. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft geweigerd om de oppositiepartijen te laten deelnemen aan het prioriteitendebat voor de komende jaren. Wij pikken dit niet en willen nu op een alternatieve manier onze stem laten horen. Deinzenaren die ook van mening zijn dat de verbouwing van de academies één van de prioriteiten moet zijn, kunnen hun mening kenbaar maken door naar onze picknick te komen op 29 september om 12u in het Kaandelpark.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...