#KSJ petegem heropent gerenoveerd lokaal

Op een kleine plechtigheid wordt vrijdag 13 september het totaal gerenoveerde lokaal van KSJ PETEGEM, achter sportcomplex Palaestra, weer opengesteld. Het complex wordt door het Bouwfonds, in de schoot van de jeugdbeweging, overgedragen aan de leiding.

KSJ Petegem DSC04127

“De renovatie was financieel alleen mogelijk dankzij de subsidies die we kregen van het stadsbestuur ten bedrage van 75.000 euro en een extra toelage van 30.000 euro voor de vernieuwing van het dak en de steun van de vzw Bouwfonds”, zegt voorzitter Steven Adams.
KSJ PETEGEM organiseerde meer dan 20 jaar lang een Muurfuif en verzamelde even lang giften. Bovenop die financiële steun komt natuurlijk ook de bijdrage die de enthousiaste leiding, de vele vrijwilligers en ouders van de aangesloten leden leverden. Het gaat om veel honderden uren vrijwillige inzet om het huidige resultaat te bereiken.

Ecologisch
De vernieuwing mag gezien worden en rond het lokaal staat nu een heuse stenen muur. Ook het dak en het sanitair en keukenblok zijn volledig vernieuwd. Ze zijn daarbij ecologisch te werk gegaan want het regenwater dat op het dak valt, wordt opgevangen in een regenput en is goed voor het spoelen van de toiletten. De keuken van haar kant is brandveilig gemaakt. Kortom een totale facelift.

KSJ Petegem is blij dat we de periode van verbouwing konden gebruik maken van het oud-politiecommissariaat van Petegem. Een eigen lokaal op een mooie plek is echter onvervangbaar voor de ontplooiing van de jeugdbeweging.’

‘De huidige lokalen werden in 1981 aangekocht nadat een brand het vorige lokaal, dat in 1973 werd opgericht en op grond van het Sint-Hendrikscollege stond, in 1980 vernietigde. Het ging om een houten kantorencomplex. Dit complex werd opgetrokken op de huidige locatie achter Palaestra. Na veel papierslagen, kaas- en wijnavonden en Breughelfeesten huldigden we het nu gerenoveerde lokaal eind 1984 in. Omdat duidelijk was dat het lokaal de tand des tijds niet zou overleven zonder renovatie organiseerde KSJ Petegem in 1993 de eerste Muurfuif.
Toen in 2009 ook de brandveiligheid in het gedrang kwam maakten we van de nood een deugd. Op de kop 20 jaar later zijn die vernieuwde lokalen nu een feit en is de toekomst van KSJ petegem de bloeiende jeugdbeweging verzekerd.’ ‘KSJ Petegem ontstond in 1964 vanuit KSA Deinze, volgend jaar wordt hun gouden jubileum gevierd. Met de komst van vele nieuwe woonwijken in de buurt zoeken de ouders en jongeren naar gezonde ontspannings- en ontplooiingsmogelijkheden. Een groep enthousiaste leidinggevenden zetten zich in om die droom waar te maken.’

De officiële heropening is op vrijdag 13 september vanaf 17.45 uur. Op zaterdag 14 september is er de startdag van het jubileumjaar 2013-2014.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...