Dag van de veiligheid op zondag 29 september

De lokale politie, de brandweer, het Rode Kruis, Defensie, … ze zijn allen onmisbaar om de veiligheid van elk van ons te garanderen. Om deze hulpdiensten in de kijker te zetten wordt op zondag 29 september 2013 de ‘Dag van de veiligheid’ georganiseerd.

Affiche_web-Dag-van-de-veiligheid

Ter gelegenheid van de dag van de veiligheid zetten de brandweer en de politie in de Stadionlaan op zondag 29 september 2013 hun deuren open voor het grote publiek van 10 tot 17 u.

Activiteiten voor jong en oud
Ook op de Markt en het Sint-Poppoplein valt er heel wat te beleven. Defensie komt er langs met een rekruteringsbus en het Rode Kruis zal aanwezig zijn met verschillende ziekenwagens en infostands. Waaghalzen kunnen plaatsnemen in een tuimelwagen die een over-kop-ongeval simuleert, kinderen kunnen zich uitleven op de verkeerspiste of kunnen zich laten schminken.
De politie voorziet een stand rond diefstalpreventie en de mogelijkheid tot fietsgravering. Ook brandweerkorpsen uit andere gemeenten zullen van de partij zijn. Bij de stand van de VLM onder de stadsluifel zal het mogelijk zijn om een route van punt A naar punt B te plannen langsheen zoveel mogelijk verkeersveilige ’trage wegen’. Verder loont ook een bezoek aan de infostand van Drugpunt, de drugpreventiedienst, zeker de moeite.

Om 17 u. wordt de dag afgesloten met een heuse voertuigenparade over de Markt, waaraan brandweer, politie, Rode Kruis en defensie deelnemen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...