Dit jaar geen Halloween vertelwandeltocht aan kasteel van Ooidonk.

Door een samenloop van omstandigheden heeft het halloweencomité beslist dit jaar geen Halloween te houden.

Al jaren is de Halloween vertelavond één van de weinige activiteiten die heel nauw met het kasteel van Ooidonk verbonden is. Graaf Juan woonde en werkte in het kasteel en vond dat de geschiedenis omtrent zijn kasteel diende levend gehouden te worden. De vele mythes en legendes die het kasteel rijk is zijn steeds terug te vinden in deze unieke Halloweenavonden.
Graaf Juan t’Kint de Roodenbeke overleed donderdag 12 september laatstleden. Uit respect voor de Graaf en zijn familie gaat er dit jaar geen Halloweenwandeling door.

Elk voorjaar kwamen de bedenkers van Halloween samen bij de graaf om bij een goed glas wijn te grasduinen in de vele stofferige boeken in de bibliotheek van het kasteel. Deze keer kwamen ze tot de vreselijke waarheid over de inname van Deinze door de Noormannen omstreeks het jaar 880. Blijkbaar namen deze de versterkte hoeve in die op de “hoge donk” stond in de bossen van Leerne. Ze bouwden de hoeve om tot een versterkte burcht en gebruikte deze als hun uitvalsbasis. (Ooidonk betekent Hoge Donk of hoger gelegen plaats)
Ze brachten trollen mee van uit het hoge noorden om te helpen plunderen en roven. Toen de noornammen onze streken verlieten sloten ze de onhandelbare en vooral gevaarlijkste trollen op in de kerkers van de burcht.

Graaf ooidonk
De Graaf genoot duidelijk van de halloweenavonden aan het Kasteel

Vele honderden jaren later bouwden ze op de overgebleven funderingen van die burcht het huidige kasteel van Ooidonk.

Nu blijkt dat er nog trollen aanwezig waren in de funderingen en kerkers van toen. Door een verstorven luik konden verschillende trollen ontsnappen. Deze gevaarlijke creaturen zouden zich momenteel in ondergrondse grotten en holtes onder het bos van Ooidonk bevinden.
Trollen kunnen er angstaanjagend uitzien. Ze staan bekend als vriendelijk en naïef maar als je ze provoceert, dan worden ze zeer boos. Ze kunnen dan volledige oogsten doen mislukken. Soms doen ze dan op die momenten allerlei “slechte dingen” ontstaan. Het is beter dat u dan uit hun buurt blijft.
Eén van die losgebroken trollen heeft blijkbaar uw geliefde figuren en vertellers van de Halloweenorganisator Ejaculeerne meegesleurd in de ondergrondse gangen onder het land van Ooidonk. Volgens een teruggevonden stuk perkament op de plaats van de verdwijning zullen de trollen uw zonderlinge lievelingen van Halloween Leerne pas volgend jaar in oktober 2014 weer losgelaten worden.

Anno 2013 zal er dus geen Halloweentocht doorgaan in de omgeving van het kasteel van Ooidonk.
Volgens een goed ingelichte bron zullen ze na hun ondergrondse avontuur volgend jaar vernieuwd en borrelend van creativiteit weer boven de grond verschijnen. …Wordt dus zeker en vast vervolgd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...