Apotheek Janssen wint de instap(h)prijs 2013

Apotheek Janssen, gevestigd in de Veldstraat nummer 48 te Deinze, is de winnaar van de instap(h)prijs 2013. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het stadsbestuur en de STAPH (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap). Hiermee willen ze de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen en de handelaars en vrije beroepen aanmoedigen om op dit vlak initiatieven te nemen.

Apotheek-Janssens

Instap(h)prijs
De instap(h)prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan handelaars of vrije beroepen op het Deinse grondgebied die zich verdienstelijk hebben gemaakt om hun handelspand met dienst- en/of winkelfunctie toegankelijk te maken voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke handicap. Het stadsbestuur Deinze en de STAPH (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap) willen hiermee de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen en de handelaars en vrije beroepen aanmoedigen om op dit vlak initiatieven te nemen.

Beperkt aantal handelszaken toegankelijk voor personen met een handicap
Dit jaar werden alle handelszaken uit de categorieën banken, verzekeringskantoren, bloemenzaken en apotheken aangeschreven. Ieder jaar worden andere categorieën uitgekozen door de STAPH. Ook elke handelszaak die de inrichting en uitrusting aanpaste kon een kandidatuur indienen om kans te maken op de instap(h)prijs. In totaal waagden zes zaken hun kans. Alle deelnemende zaken werden bezocht door een delegatie van de STAPH (Stedelijk Adviesraad voor Personen met een Handicap). De leden van de STAPH stonden opnieuw versteld van het beperkte aantal handelszaken die toegankelijk zijn voor personen met een handicap, voornamelijk voor rolstoelgebruikers. De meest voorkomende opmerkingen waren de aanwezigheid van te hoge drempels, smalle ingangsdeuren en te nauwe doorgangen in de zaken.

Na de bezoeken werd apotheek Janssen, gevestigd in de Veldstraat nummer 48 in Deinze, verkozen tot winnaar van de instap(h)prijs 2013. Samen met een trofee en een oorkonde werd een geldprijs ter waarde van 500 euro overhandigd door een delegatie van het stadsbestuur en de STAPH. De initiatiefnemers hopen dat door deze prijsuitreiking ook andere zaakvoerders gemotiveerd worden om bij verbouwingen aandacht te besteden aan de toegankelijkheid voor personen met een handicap. Ook volgend jaar wordt de prijs uitgereikt aan nieuwe kandidaat-deelnemers.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...