Deinze voor de 85e maal paardenhoofdstad op 13 oktober

Deinze paardenhoofdstad

Op zondag 13 oktober 2013 wordt de Deinse Markt bezet door hinnikende paarden. De stad wordt dan voor de 85e maal ‘paardenhoofdstad’. Het belooft een drukke dag te worden, want er werden reeds 300 inschrijvingen geregistreerd.

Waar de prijskampen voor het trekpaard de voorbije jaren op de Markt plaatsvonden, ging die voor het warmbloedpaard (dit is het rijpaard of springpaard) door naast de Brielpoort.
Dit jaar wordt alles centraal georganiseerd op de verkeersvrije Markt, tussen de kerk en de Ramstraat. Bovendien wordt de veulenprijskamp voor het trekpaard, die steeds in november plaatsvond ook verplaatst naar 13 oktober. Drie vliegen dus in een klap!

Om 9.30 u. wordt er van start gegaan met de individuele reeksen volgens leeftijdsklasse, aansluitend vinden de kampioenschappen en de show van oud-kampioenen plaats.
Het hoogtepunt wordt een piramide te paard en een demonstratie met een achtspan.

Aan de fonteintjes voor het stadhuis, tussen de pistes, is allerlei animatie gepland. Je ziet onder meer een hoefsmid en een gareelmaker aan het werk. Tussen 13 en 17 u. zijn er paardenritjes voor de kinderen en tussen de Markt en het Brielpaviljoen rijden twee huifkarren op en af.
Rond 15 u. is er een demonstratie van de wereldberoemde garnaalvissers te paard uit Oostduinkerke gepland.

De toegang tot dit evenement is gratis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...