Leerkrachten GHS Rheinbach op bezoek in Vrij Technisch Instituut Deinze

Op vrijdag 4 oktober 2013 ontvangt het Vrij Technisch Instituut van Deinze een twintigtal leerkrachten uit de Deinse zusterstad Rheinbach. Voor de Duitse leerkrachten is er die dag geen school, omdat zij een verlofdag hebben volgend op de Duitse nationale feestdag van 3 oktober.

logo Rheinbach

Uitwisseling van ervaringen op internationaal niveau
GHS Rheinbach is een beroepsschool met leerlingen tussen 11 en 18 jaar die een bouw- of commercieel-technische opleiding volgen. Tijdens de laatste studiejaren wordt de opleiding aangevuld met stage of beroepservaring. Adolf Füllenbach, rector van GHS Rheinbach, liet eind vorig jaar weten dat de school graag kennis zou maken met leerkrachten die ook les geven aan jongeren met ongeveer dezelfde studiekeuze. De bedoeling is dat de leerkrachten hun ervaringen op internationaal niveau kunnen uitwisselen.

Programma
Om 10 u. verwachten Sam Heyerick, directeur van het Vrij Technisch Instituut Deinze, en zijn ploeg hun collega’s uit Rheinbach. Bij een rondleiding krijgen de gasten een overzicht hoe lessen gegeven worden in Vlaanderen en hoe de contacten met de leerlingen verlopen. Er zal ook de nodige tijd genomen worden om ervaringen uit te wisselen.

Om 14 u. wordt de voltallige groep in de raadzaal van het stadhuis ontvangen door Tony De Neve, schepen van internationale betrekkingen en verbroedering. De stedelijke werkgroep verbroedering met Annie De Schrijver als voorzitter zal het namiddagprogramma aanvullen met een verdere kennismaking met het stadscentrum, het Museum van Deinze en de Leiestreek en het recreatiedomein De Brielmeersen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...