Steven Van de Putte verkozen tot Open VLD voorzitter

Steven Van de Putte

Steven Van de Putte

Zoals de partijstatuten voorschrijven, konden de Open VLD -leden van Deinze een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen de lokale bestuursmandaten aanduiden. Steven Van de Putte werd met 96% van de stemmen verkozen tot de nieuwe voorzitter van de afdeling. Hij was de enige kandidaat. Hij bekleedde de functie reeds ad interim sinds het begin van dit jaar. Hij volgt zakenman en gemeenteraadslid Denijs Van De Weghe op die vier lang aan het roer stond van de Deinse liberalen. Steven Van de Putte zetelt reeds sinds 2006 in de gemeenteraad van Deinze. Daarvoor was hij zes jaar OCMW – raadslid en acht jaar secretaris van het Open VLD bestuur. Hij is ondervoorzitter van I.VM. en van Toerisme Leiestreek. Open VLD maakt deel uit van een rooms-blauwe coalitie in Deinze en heeft twee schepenen (Norbert De Mey en Bruno Dhaenens) en de voorzitter van de gemeenteraad (Annie Mervillie).

Met Marc De Buck heeft de afdeling ook de voorzitter van de provincieraad in huis. “Onze mensen leveren op alle domeinen goed werk af. Het is mijn taak om dit werk zo breed mogelijk bekend te maken en zoveel mogelijk inwoners actief te betrekken bij ons liberaal project. Sinds de jongste verkiezingen trok de partijafdeling veel nieuw bloed aan. Ik wil op dat elan doorgaan en kansen geven aan al wie in deze stad initiatief neemt en onderneemt”, zegt de kersverse voorzitter. Alle kandidaten voor het Open VLD bestuur werden verkozen. Aan de zijde van de mandatarissen zijn dit Marc De Buck, Peter De Maertelaere, Norbert De Mey,Yannic Demeyer, Bruno Dhaenens, Annie Mervillie, Tess Minnens, Denijs Van De Weghe en Steven Van de Putte. Aan de zijde van de niet – mandatarissen zijn dit Michèle Bassez, Sophie De Baere, Wilfried De Graeve, Carine Dhooge, Melissa Galle, Luc Moerman, Poei Proost, Peter Van Maele, Bart Vandekerckhove. De lokale afdeling zal in het regiobestuur vertegenwoordigd worden door Marc De Buck, Annie Mervillie, Luc Moerman en Steven Van de Putte.

De volgende activiteit van Open VLD vindt plaats op zondag 20 oktober (10u30) op het Tequila – domein. Gastspreker op de eerste blauwe aperitief is volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter die komt spreken over de nieuwe nationaliteitswet en de verstrengde wet op de schijnhuwelijken. De activiteit is gratis. Iedereen is welkom.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...